Tuncel ve Kışanak'ın rehineliğine devam

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in Malatya'da duruşmaları görüldü. Duruşmada 'rehineliğe devam' kararı çıktı.

Rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davanın duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Kışanak ve Tuncel, yargılandıkları dava duruşmasına tutuklu bulundukları Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmayı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Kemal Bülbül ile Tuncel ve Kışanak'ın yakınları izledi.

'KADINLAR ÖZGÜR OLMADAN...'

Tuncel, 8 Mart'ı kutlayarak, "Kadınlar kendilerine karşı uygulanan taciz, tecavüz, şiddet, katliam politikalarına karşı sokaklara çıktı, fakat şiddetle karşı karşıya kaldılar" dedi.
"Kadınlar özgür olmadan toplum özgür olmaz" diyen Tuncel, şunları söyledi:
"Eşbaşkanlık sistemi, kadın politikaları, mecliste kadın vekillerin olması, Kürt kadınının verdiği mücadeleden dolayıdır. Bu konuda hiç mütevazı olmayacağım. Belediyelere kayyyum atanmasının nedeni eşbaşkanlık sisteminin olmasıdır. Kadınlar tehdit olarak görülüyor. Kürt kadınları hedef haline getiriliyor."

'KÜRTLER VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMIŞ!'

"Kürtler olarak vatandaşlıktan çıkarılmışız" vurgusunda bulunan Tuncel, şunları da ifade etti:
"Sayın Öcalan ile yürütülen müzakerede tek bir insanın burnu dahi kanadı mı? Fakat biz barış vadedip yargılanırken ülkenin Cumhurbaşkanı 'şehitler tepesi boş kalmasın' diyerek ölüm vadediyor."
Duruşmada avukatlar da savunma yaptı.
Gültan Kışanak da 8 Mart'ı kutladı. Kışanak, mahkeme heyetine bir sonraki duruşmaya bizzat katılmak istediğini belirtti.
Mahkeme heyeti, Tuncel ile Kışanak'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Nisan’a erteledi.