Türk ekonomisindeki çöküş durdurulamıyor

Türk ekonomisinde çöküş hızla ilerliyor. Merkez Bankası, kur hedeflerinin olmadığını söyledi.

AKP-MHP iktidarının politikaları ülkede ekonomik çöküşe yol açtı. İktidar, her türlü müdahalesine rağmen çöküşün önüne geçemiyor.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, Türkiye’nin risk priminin dalgalı ve yüksek seyrettiğini söyleyen Uysal, “Mal ihracatındaki güçlü toparlanmaya karşın hizmet gelirlerindeki düşüş ithalattaki yükselişle cari işlemler açığı arttı” dedi. Uysal, "Gıda enflasyonunda yüksek seyir devam ediyor" diye ekledi.

Uysal, enflasyonun 2020 yıl sonunda yüzde 12,1 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda yüzde 9,4'e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağının tahmin edildiğini söyledi. Bir önceki beklenti bu yıl için yüzde 8,9, gelecek yıl için yüzde 6,2 seviyesinde bulunuyordu.

Uysal, gıda enflasyonu tahmini için 2020’de yüzde 10,5’ten yüzde 13,5’e yükseltildiğini de söyledi.

Merkez Bankası Başkanı, kur hedeflerini olmadığını söyleyerek TL'nin aşırı değersiz bir noktada olduğunu da itiraf etti.

DOLAR VE EURO'DA REKOR

Dolar/TL kurunda hafta başında başlayan yükseliş devam ediyor. Merkez Bankası (MB) Başkanı Murat Uysal'ın 2020'nin enflasyon raporunu sunmasının ardından kur, yükselişini hızlandırdı ve dolar 8.32 TL’yi aşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Euro/TL ise 9.7769 ile rekor tazelerken, altının gramı da 506 liraya çıktı.