Türkdoğan'ın duruşması görüldü: Gözdağı veriliyor

Duruşması görülen İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, gözdağı verilmek istendiğini belirterek, "Faaliyetlerimi sürdüreceğim" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Türkdoğan, "Bana açılan bu davayla insan hakları savunucularına, derneğimize ve bize gözdağı verilmek isteniyor. Hakkımda açılan davanın İçişleri Bakanlığı tarafından açıldığını düşünüyorum. Ben insan hakları faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğim. Bu hukuksuzluk son bulmalı” dedi.
Avukat Kerem Altıparmak, iddianamenin iade edilmesi gerektiğini belirtti.
Dava avukatlarından İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de şunları söyledi: “Biz avukatlar olarak hiçbir zaman kendimizi bu kadar savunmasız hissettiğimiz bir süreç hatırlamıyorum. Uluslararası sözleşmelere Türkiye imza atmış ve bütün uluslararası sözleşmeleri ihlal ediyor."
Mahkeme heyeti, Türkdoğan’ın yurt dışına çıkış yasağının devamına  karar vererek, duruşmayı 19 Nisan’a erteledi.
İddianamede, Öztürk Türkdoğan'ın İHD Eş Genel Başkanı olarak Garê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, cezaevlerindeki hak ihlalleri üzerine açıklamaları, avukat ve gazetecilerle yaptığı telefon görüşmeleri suç sayıldı.
Öztürk Türkdoğan hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.