Tutsak yakınları, İmralı tecridini protesto etti

Tutsak yakınları, İmralı tecridini protesto ederek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Küçükçekmece Gölü’ne gül bıraktı.

İstanbul'da hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutan aileler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’ndeki hasta tutsak Erdal Özel'in ablası Kumri Akgül, Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki ağır hasta tutsak Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi, Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Hatice Calıhan’ın annesi Zeynep Calıhan, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ve tutsak yakını Gülsüm Öztürk, tecride karşı Küçükçekmece sahili boyunca yürüdü. Anneler, "Hak hukuk adalet annelerle gelecek", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bîji berxwedana jiyane sloganları attı. Tutsak yakınları, daha sonra Küçükçekmece Gölü’ne gül bıraktı, "Bu güllerimiz Öcalan için. Güllerimiz buradan İmralı’ya ulaşsın” dedi.

Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Eşbaşkanı Evin Genç ile Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Dilek Demir de ailelere destek verdi.

Tutsak yakınlarından Finca Akman, Abdullah Öcalan'dan 21 aydır hiçbir şekilde haber alınamadığına işaret ederek, "Yeni yıl dolayısıyla Öcalan için göle güller bırakacağız. Umarım, günü geldiğinde bu gülleri Öcalan’a kendi ellerimizle vereceğiz” dedi.

Tutsak yakını Kumri Akgül, cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için 11 aydır direndiklerini belirtti.

Aileler, daha sonra Kanarya Postanesine giderek, tutsaklara dayanışma kartları gönderdi. Tutsak yakınlarından Gülsüm Öztürk, "Adalet Nöbeti tutan anneler adına bu mektupları tutuklularımıza gönderirken sağlık ve mutluluk diliyoruz. Direneceğimizi söylüyoruz” dedi.