Tutsak yakınları: Cezaevlerindeki ihlalleri asla kabul etmeyeceğiz

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile tutsak yakınları, "Özgürlüğe ses ver" eylemini Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde sürdürdü.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamındaki eylem, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirildi. 

Eylemde, "Toplumsal barışı ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı taşındı.

Sık sık "Kürt halkı boyun eğmeyecek", "Zindanda direnen yoldaşlara bin selam", "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Eyleme Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul il ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Bir konuşma yapan MATUHAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol, tecrit ve tutsaklara yönelik ihalelerinin son buluncaya kadar eylemlerine sürdüreceklerini vurguladı. 

Erol, "Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde yoğun bir tecrit ve baskıdan dolayı her hafta Bakırköy Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştiriyoruz. Cezaevlerindeki bu hak ihlallerini bizler kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bundan dolayı tecrit ve hak ihlalleri son buluncaya dek eylemlerimiz devam edecek. Tüm halkların sesimizi duyması ve buna duyarlılık göstermesi gerekiyor" dedi. 

Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.