Van’dan uyarı: Kayyumu tüm Türkiye’ye yayacaklar!

Van’da belediye gasbına karşı oturma eyleminin 16’ncı gününde bir açıklama yapan HDP Milletvekili Murat Sarısaç, “Yarın bu yasakçı, bu kayyumcu zihniyetini tüm Türkiye'ye yayacakları bir yönetim biçimi olacaktır” diye uyardı

Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyesinin 19 Ağustos’ta gasp edilerek yüzlerce kişinin gözaltına alınmasından bu yana her güç kentte her gün oturma eylemleri yapılıyor.

Van’da oturma eyleminin 16’ncı gününde eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu Örgütü'nde düzenlenen eyleme HDP'li vekiller Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Habip Eksik, Züleyha Gülüm, Belediye eşbaşkanları ve halk katıldı.

Sarısaç yaptığı açıklamada, belediyelerin gasp edilmesini “kayyum darbesi” olarak değerlendirdi.

19 Ağustos'tan bugüne sürekli alanlarda direndiklerini belirten Sarısaç, halkın bu kayyumlara tepki göstermeye devam ettiğini söyledi.

Sarısaç,“Kayyum atanmasının sadece Kürdistan, Türkiye’de değil uluslararası camiadan da yine AKP-MHP’ye oy vermiş kesimleri tarafından da hiçbir meşruiyet bulmamıştır. Bu konuları sürekli açıp 2016 ve şimdiki kayyumlar döneminde yapılan yolsuzluklar ve neden atandıkları ile ilgili gerekçeleri söyleme gereği dahi duymuyoruz” şeklinde konuştu.

Kayyum politikasını tekçi zihniyetin devamı olarak değerlendiren Sarısaç “Yarın bu yasakçı, bu kayyumcu zihniyetini tüm Türkiye'ye yayacakları bir yönetim biçimi olacaktır” dedi.

Sarısaç, şöyle devam etti: “İktidar Kürdistan’dan başlayıp şiddet kullanma biçimini eline alarak bütün Türkiye’yi zapturapt altına almaya çalışıyor. Türkiye ve Kürdistan halkı bu aşamalardan çok geçti. Daha önce de bunlar çok denendi ve hepsinin gittiği yerlerde belli. Dünyada da bunun çok örneği vardır. Diktatörlerin gittikleri yerler, tarihte anıldıkları yerler ile zaferler elde eden halkların bulundukları yerler de bellidir. Halkı hiçe sayan kişilerin ya da kurumların tarihin çöp sepetine gittiğini tarih bize göstermiştir. Bütün gücümüzle, irademizle halkın bize vermiş olduğu yetkiyle, halkın kendisini yönetme gücüyle direnmeye devam edeceğiz. Onların güvenlik güçleri, güvenlikçi anlayışları asla bizi hakikat yolundan ayırmayacaktır. Çünkü, biz Kürtler ve Türkiye’deki demokratik kesimler olarak haklı olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Onlar da bizim haklı olduğumuzu biliyor. Bu haklılığımızı başarıya ulaştırana kadar sokaklarda olacağız. Ta ki kayyumu buradan gönderinceye kadar üzerimize ne düşüyorsa hepsini yerine getireceğiz”

Oturma eylemi sloganlarla son buldu.