Yemeksepeti işçileri: Yılgınlık yok, direniş var

Yemeksepeti işçileri, direnişlerinin 21. gününde Beşiktaş’ta haykırdı: "Yılgınlık yok, direniş var!”

Sefalet ücret dayatmasına karşı 21 gündür kontak kapatıp iş yavaşlatan Yemek Sepeti işçileri, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Nakliyat-İş Sendikası, Umut-Sen ve TEHİS öncülüğünde gerçekleşen eylemde, sık sık, "Yılgınlık yok, direniş var”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları atıldı.

İşçiler adına ilk konuşma TEHİS Sözcüsü Kubilay Çelik tarafından yapıldı. 21 gündür devam eden mücadelelerinin bir ekmek, onur ve haysiyet mücadelesi olduğunu vurgulayan Çelik, “Biz ekmek kavgasından başka bir şey mi güdüyoruz? Neden önümüze polisleri ve TOMA’ları dikiyorlar? Çünkü bizden korkuyorlar. Biliyorlar ki Yemeksepeti kuryeleri kazanırsa bütün motokuryeler ayağa kalkacak. Motokuryeler olarak bizim mücadelemiz birlik ve emek mücadelesidir ve kazanmadan geri adım atmayacağız” dedi.

Eylemde söz alan Yemeksepeti işçisi ise 21 gündür direndiklerini ancak karşılarına tek bir muhatap bulamadıklarını söyledi. Bu duruma sitem eden işçi, "Ne müdür ne de üst müdür bugüne kadar bizi muhatap almadı. Koşullarımızın düzeltileceğini de söylemedi. Hep önümüze engeller koyarak, mobbing ve psikolojik baskı uygulayarak işten uzaklaştırmaya çalıştılar. Biz işimizi severek yapan ve kışta, yağmurda, çamurda müşterimize güler yüzle hizmetimizi sapladık ama az bir parayı bize çok mu gördüler? Yermeksepeti bizi muhatap alsın artık” diye konuştu.

Eylem sonrası motorlarına binen işçiler konvoy oluşturarak, mücadeleye devam mesajını verdi.