Yüzü aşkın internet adresine erişim engeli!

Aralarında Bianet'in de olduğu 136 adrese erişim engeli getirildi.

Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, Türk Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi. Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adreslerinin yanı sıra, aralarında bianet.org.’un da bulunduğu haber siteleri de yer alıyor. 

AV. EYÜBOĞLU: JANDARMA İSTİYOR, MAHKEME KAPATIYOR

Karara itiraz eden, Bianet’in avukatı Meriç Eyüboğlu, “Hâkim, habere değil, tüm siteye erişimi engelleme kararı vermiş, üstelik bu denli büyük bir sansür kararını hiçbir gerekçeye dayandırma gereği duymamış. Binlerce haberin yer aldığı bir haber portalı, Jandarma Genel Komutanlığı’nın başvurusu üzerine başkaca hiçbir araştırmaya gerek kalmadan kapatılıyor" dedi.

YASAK GETİRİLENLER

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Bianet ile birlikte ETHA, Halkın Sesi TV, Özgür Gelecek, osp.org, geziyisavunuyoruz.org, Gazete Fersude, Yeni Demokratik Gençlik, Umut Gazetesi, Kızıl Bayrak, Marksist Teori, Direnişteyiz, Mücadele Birliği. Antakya Sokak sayfalarını da yasakladı.

Mahkeme kararında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Oya Ersoy'un Twitter hesabı da bulunuyor.