Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan’da sel felaketleri can aldı

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketlerinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti, kayıp kişiler var.

Türkiye’nin batısında etkili olan sağanak yağış İstanbul’da sele dönüşürken, İstanbul Valiliği Başakşehir ve Küçükçekmece’de 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.

Valiliğe göre metrekareye 125 kilogram yağış düştü. İstanbul’da binlerce ev ver işyerini su bastı.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Bulgaristan ile sınırı olan Kırklareli’de bir kamp alanında 4 kişi kayboldu.

Yunanistan’da polis Volos kenti, dağlık Pilion bölgesi ve Skiathos adasında ulaşımı yasakladı. Şiddetli yağışlar nedeniyle Volos kentinde bir kişi hayatını kaybetti. 5 Kişi ise kayboldu. Bu kişilerin aniden yükselen sulara kapıldığı tahmin ediliyor.

Pilion bölgesinde ırmaklar yataklarından taşarak, çok sayıda aracı deniz kadar taşıdı, dağlardan düşen kayalar yolları bloke etti, bir küçük köprü yıkıldı ve çok sayıda alan elektriksiz kaldı.

Yunanistan’daki fırtına, haftalarca devam eden orman yangınlarından sonra geldi. Yangınlarda geniş ormanlık alanlar ve tarım arazileri kül oldu. 20’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Bulgaristan’da ise Başbakan Nikolay Denkov, Karadeniz’in güney kıyısında sel felaketlerine yol açan bir fırtına ardından iki kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin kaybolduğunu belirtti.

Bulgaristan’da taşan dereler yol ve köprülerde ciddi hasara neden oldu. Bölgede ayrıca elektrik kesintileri yaşandı. Yetkililer, sel sularından kaynaklanan kirlenme nedeniyle bölge sakinlerini musluk suyu içmemeleri konusunda uyardı.