31 yıl sonra tahliye edildi, Amed’de coşkuyla karşılandı

31 yılın ardından cezaevinden tahliye edilen Serhat Güzel, memleketi Amed’de büyük bir coşku ile karşılandı.

Antalya S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ve tahliyesi iki kez 6’şar ay ertelenen Güzel, nihayet serbest kaldı. 

Dün akşam saatlerinde tahliye edilen 52 yaşındaki Serhat Güzel, Amed Havaalanı'nda ailesi, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri ve çok sayıda kişi tarafından zılgıtlar ve alkışlarla karşılandı.

Havaalanında kısa bir konuşma yapan Güzel, “Cezaevinden çıktım ama bir yanım buruk. Arkadaşların selamı var. Halkımızla bir araya geldiğim için mutluyum ama hala özgür değilim. Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek,” dedi. Güzel, daha sonra ailesiyle birlikte Erxenî (Ergani) ilçesine doğru yola çıktı.

Serhat Güzel, 15 Şubat 1991 tarihinde Samsun’da tutuklanarak Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) yargılandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yıllar boyunca Mêrdîn, Ordu, Amasya, Erzurum, Kırıkkale ve son olarak Antalya S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuldu. Güzel’in tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından iki kez “pişmanlık dayatması”nı kabul etmediği gerekçesiyle ertelendi.