8 genç kadın daha gerillaya katıldı

8 Kurdistan’lı kadın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için 4 Nisan'da gerilla saflarına katıldı.

Gerillaya katılan 8 Kurdistanlı genç kadın yaptıkları yazılı açıklamada, "1999 komplo sürecinde komploya karşı APO’cu genç kadınlar ve gençler nasıl ki yönlerini akın akın özgür dağlara verdilerse bizler de bu kararlılık ile tüm dört parça Kurdistan’da sömürgeciliğe baş kaldırarak 8 Kurdistan’lı kadın olarak Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için  04 Nisan'da yönümüzü Güneş’e, Önderliğimize veriyor ve gerilla saflarına katılıyoruz" dedi.

Açıklamada devamlar şu hususlara yer verildi:

"Faşist TC. saldırılarıyla Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Şehit Bişeng ve Şehit Sara yoldaşlar biz genç kadınlar ve Kürt kadınları açısından birer rehberdirler. Mücadele yaşamları boyunca Kürt kadınlarının direngen ruhunu temsil eden yoldaşlarımızın anılarını biz genç kadınlar ve gençler için birer pusuladır. Bu temelde Şehit Bişeng ve Şehit Sara’nın direngen ruhuyla Önderliğe katılıyoruz. Şehitlerimizin intikamını büyük alacağız ve faşizmden hesap soracağız. Erkek egemen aklıyla yetinen faşist, sömürgeci AKP- MHP rejimi başta olmak üzere ABD ve NATO güçleri Önderliğimizin, Kürt halkı ve Kurdistan topraklarımızı işgal ve tasfiye etme politikalarını hunharca sürdürmektedir. Kürt halkı ve özgürlük hareketi olarak somutsuz bir savaş süreci içerisinden geçmekteyiz. YJA-Star ve HPG gerillaları Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere her yerde Önderliğimizin direnişi ilhamıyla muazzam bir direniş ile savaşmaktadırlar. Faşist, sömürgeci güçlerin her türlü kimyasal, termobarik silahlara karşı yaptığı eylemlerle operasyonlar faşizmi adeta bozguna uğratmış, tarumar etmiştir. Böylesi bir direniş karşısında özgürlüğe ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne her zamankinden daha yakın olduğumuzu tüm Yurtsever APO’cu genç kadınlar ve gençler olarak bilmektedirler. Kurdistan’da düşmanın gölgesini dahi bırakmayarak tüm  Kurdistan halkını ve gençliğini yurtseverlik sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Tüm gençler ve genç kadınlar ve direnen yiğit Kürt halkı şunu iyi bilmelidir ki; Kurdistan’ın sömürge bir ülke olduğu gerçeğini yaşanan bir yaşam kesinlikle yaşam değildir. Bu yaşam kölece bir yaşamdır. Bu kadar vahşi her gün çocuk ve kadın katliamlarının olduğu, talan, taciz ve tecavüzün olduğu Kurdistan’da asla ve asla yaşam imkanları mümkün olamaz. Olmamalıdır da!

Yine Kurdistan kadınları şahsında Kurdistan toprakları talan ve tecavüz edilmek istenmekte. Bizler böylesi bir vahşet içerisinde kendini var eden sistemle kabul etmiyoruz ve etmemeliyiz.

Bu temelde bizler tüm APO’cu genç kadınları ve gençleri özgürlük saflarına çağırıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki bizler onurlu bir dava için yola çıktık. Herkesi bu onur ve özgürlük mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.

Şehit Bişeng ve Şehit Sara’nın izinden yürüyüp anılarına bağlı kalmak için devrim ateşiyle özgürlüğe yürümek bizlerin boyun borcudur. Herkes bilmelidir ki Önder APO’nun yarım asırlık mücadelesi özgürlük mücadelesidir. İnsanlık onurunun mücadelesidir. Bizler Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyen genç kadınlar olarak hakikat savaşçılarıyla PKK–PAJK saflarında yürümeye söz verdik. Herkes şunu iyi bilmelidir ki özgürlük ancak insanca ve onurca bir yaşam ile mümkün olabilir. Kadınca ve onurluca yaşamak herkesin hakkıdır. Yiğit Kurdistan gençliğini ve genç kadınlarını PKK ve PAJK saflarına mücadele etmeye çağırıyoruz. Herkesi Önderlik ile özgür yaşam imkanlarının mümkün olacağı özgürlük dağlarına buluşmaya çağırıyoruz."