Êzidî eylemciler 8 Mart’ı kadın direnişçilerle karşıladı

Tecride karşı direnişe destek amacıyla hafta boyunca Avrupa Konseyi (AK) önünde açlık grevinde yer alan Êzidî kadınlar, 8 Mart vesilesiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçisi kadınlarla buluşarak, eylemlerini sonlandırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine destek amacıyla Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) ile İşkenceyi Önleme Komitesi binalarının olduğu alanda beşer günlük dayanışma amaçlı açlık grevleri başlatılmıştı. PYD üyelerinin 25 Şubat’ta ilk grupta yer aldığı dönüşümlü açlık grevi eylemini bu hafta Siwana Meclisa Jinên Êzidî (SMJE) adlı çatı örgütü üyesi 7 kadın üstlenmişti.

Dün akşam itibariyle eylemlerini sona erdiren Êzidî kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü vesilesiyle 82 gündür Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde yer alan Dilek Öcalan, Gülistan İke ve Nurgül Başaran’ı ziyaret etti. 3 direnişçi kadına Kürt kültüründe barışın simgesi olan ve daha ziyade Şengal’de kadınların kullandığı beyaz tülbent hediye eden Êzidî kadınlar, tecride karşı direnişi her alanda sürdüreceklerini vurguladılar.

SMJE üyeleri adına konuşan bir Êzidî kadın eylemci, “Tek bir kadın kalana kadar sizlerleyiz ve bu eylemi bırakmayacağız” diye konuştu.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcisi Nurgül Başaran ise, Kürt kadın savaşçıların büyük katkısıyla DAİŞ barbarlığının yenildiği bir döneme denk gelen bu yılki 8 Mart’ın oldukça anlamlı olduğunu ifade etti. Tecride karşı direnişlerine Êzidî kadınlarının desteğinin önemine dikkat çeken Başaran, direnişin her geçen gün yayıldığına işaret etti.

Başaran, Kürt halkının direnişe desteğinin zaferi her geçen gün daha da yakınlaştırdığına vurgu yaptı.

Êzidî kadınların ziyareti daha sonra atılan ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganlarıyla son buldu.