İktidar, insana karşı savaşta

HDP İstanbul Bağcılar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüda Kaya, iktidarın insana; varlığına, yaşamına ve değerlerine karşı savaştığını söyledi.

HDP İstanbul Bağcılar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüda Kaya, açlık grevlerinde verilen bedellerin anlaşılması gerektiğini söyleyerek, duyarlılık çağrısında bulundu. Barış Annesi Kumru Akgül de bu faşizmi durdurmanın zorunluğunu vurgulayarak, “Her gün elimize bir cenaze veriyorlar. Biz Kürtlerin kaderi bu değil” dedi. HDP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Berktay da Leyla ve yoldaşlarını yaşatmak için mücadeleyi yükseltmenin önemine dikkat çekti.

Hüda Kaya, Barış Annesi Kumru Akgül ve HDP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Berktay, açlık grevleriyle ilgili ANF’ye konuştu.

Kaya, devam eden açlık grevlerinin yanı sıra cezaevlerinden cenazelerin de çıktığına dikkat çekerek, iktidarı eleştirdi. Kaya, “İktidar bugüne kadar insanın onur, eşit, özgür değerlerine; varlığına, yaşama ve barışa karşı hep savaş içinde oldu. Artık toplum çok gergin. Üst üste gelen bu ölümler, bir mesaj veriyor. Bu mesajın anlaşılması gerekiyor. Ülkenin demokratikleşmesi, özgürleşmesi, huzur içinde olması için tecrit bir an önce son bulmalı. Bu bedellerin anlaşılması gerekiyor. Demokratikleşmenin önünün açılması, toplumun bir nefes alması üzerine adım atılması gerekiyor. Bu gidişat iyi değil” şeklinde konuştu.

‘ÇÖZÜM TECRİDİN KALKMASINDADIR’

Barış Annesi Kumru Akgül ise Leyla Güven öncülüğündeki direnişin arkasında sonuna kadar durulmasının önemini vurgulayarak, çözümünde tecridin son bulmasında olduğunu söyledi. Akgül, şunları ifade etti: “Açlık grevleri sadece bedenlere uygulanan bir yönelim değil, barışın gelmesi, insanların yaşamları üzerindeki tecridin bir an önce son bulması içindir. Bu faşizmi durdurmamız gerekiyor. Her gün elimize bir cenaze veriyorlar. Biz Kürtlerin kaderi bu değil. Her halk kendi kaderini belirliyorsa biz de buna göre kendi kaderimize yön verelim. Bir olalım. Dünyaya sesimizi duyurduk kendi içimize duyuramıyoruz. Kürtlerin bu grevlere karşı duyarlı olması gerekiyor.”

'MÜCADELEYİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR'

HDP Parti Meclisi Ayşe Berktay ise açlık grevindekileri, Leyla ve yoldaşlarını yaşatmak, tecridin son bulmasını sağlamak için mücadele ettiklerini söyleyerek, ancak fedai eylemler karşısında aslında çok çaresiz kaldıklarını belirtti. Berkay, “Biz elbette toplumsal mücadeleyi, muhalefeti, tecridin kaldırılması için mücadeleyi yükseltiyoruz ama fedai eylemlerin durması gerekiyor. Açlık grevleri zaten direniştir, mücadeledir” şeklinde konuştu.