Annelerden çağrı: El ele vererek, barışı sağlayalım

Açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen anneler, Hz. Süleyman Camii’nin önünde “Gelin birlikte el ele vererek barışı sağlayalım” çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen anneler, Amed’in Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii’nin önünde buluşarak tutuklular için duyarlılık çağrısında bulundu. Çevrede bulunan tutsak yakınları da alkışlarla destek verdi.

Yapılan açıklamada konuşan tutuklu annesi Hızal Yıldırım, tutsak yakınları olduğunu, çocuklarının talebi yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Anne Yıldırım, “Tecrit kaldırılsın, çocuklarımız aylardır açlık grevindedir. Barış istiyoruz. Çocuklarımızın cenazeleri cezaevinden çıkmasın. Tüm anneler bize el uzatsın. Çocuklarımız kan kusuyor artık. Her gün gözlerimizin önünde eriyor. Bir damla kanımıza kadar çocuklarımızın peşindeyiz ve vazgeçmeyeceğiz. Gelin birlikte el ele vererek barışı sağlayalım. Tüm cezaevlerine selam gönderiyoruz” diye konuştu.

Bir diğer tutuklu annesi Aysel Ateş de “Çocuklarımız ölmesin diye burada toplandık. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanına, sivil toplum kuruluşları ve insanım diyen herkese sesleniyorum. Ben çocuğumu yaşatmak için ölmeye hazırım. Sabah evden çocuklarımı yaşatmak için çıkıyorum. Eylemimizde bir kadın polis sürekli bizi engelliyordu. Kadın Polis bana, ‘Çocuğumla geçireceğim vakti çalıyorsun’ dedi. Oyunla ölüm bir tutulabilir mi? Bu yaklaşımı kınıyorum. Kim olursa olsun kimin çocuğu olursa olsun ben yine onlar içinde sokağa çıkarım. Çünkü ben insanım, ben anneyim. Herkes açlık grevlerine sahip çıksın” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından, “Bijî berxwedana zindana”, “Anneler ölür, çocuklarını yaşatır” ve “Annelere uzanan eller kırılsın” sloganları atılarak açıklamaya son verdiler.