Avrupa Kadın Dayanışması, kadın gazetecilerin katledilmesini kınadı

Katledilen gazetecilerin anılarını mücadelelerinde sürdüreceklerini ve katliamın hesabını soracaklarını kaydeden Avrupa Kadın Dayanışması, “Faşist AKP-MHP iktidarı bilsin ki, her öldürülenle yeniden daha güçlü ayağa kalkıyoruz” dedi.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), İşgalci Türk devletinin 23 Ağustos'ta Silêmanî’ye bağlı Seyîdsadiq ilçesinde Kürt gazetecilerin bulunduğu araca yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısında Gazeteci Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn’in katledilmesini yazılı bir açıklama ile kınadı.

AKD açıklamasında şu vurgular yer aldı:

“Sömürgeci Türk devleti yıllardır yürüttüğü kirli savaşını son yıllarda yoğunlaştırdığı Başûrê Kurdistan’da özellikle kadın siyasetçileri ve gazetecileri suikastlarla hedef alarak katletmeyi sürdürüyor.

23 Ağustos günü Türk devletine ait SİHA ile Silêmanî’de Kürt gazetecilerin bulunduğu aracın bombalanmasını, Sterk TV muhabirleri Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn'in katledilmesini, 6 gazetecinin de yaralanmasını lanetliyoruz.

Güney Kurdistan’da Türk devleti kendi topraklarıymış gibi her istediği noktayı bombalıyor. Belirlediği devrimci kişilere suikastlar düzenliyor. KDP’nin Türkiye’yi ziyaretinin ardından faşist saray rejiminin artan saldırıları,  KDP’nin işbirlikçiliği, desteğiyle yapılıyor.

Medya Savunma Alanlarında yenilgiye uğrayan, her an ilan ettiği ‘zaferi’ bir türlü elde edemeyen faşist Türk devleti, ‘kazanıyorum’ propagandası için sivilleri, gazetecileri, siyasetçileri suikastla katlederek devam ediyor. Bu katliamlara yerli işbirlikçiler, ajanlar zemin hazırlamaktadır.

Savaşın hiçbir ahlakına uymayan faşist Türk devletinin ittifakları, tüm bu katliamların birinci derecede sorumlusudur.

Kürt kadın hareketinin Paris’te katledilen devrimci kadınlar Sakine Cansız, Evîn Goyî ve Silêmanî’de suikast sonucu katledilen Nagihan Akarsel’in ardından erkek egemen faşist iktidar kadın özgürlük mücadelesini durduramadı.

Yoldaşlarımız, kız kardeşlerimiz Gazeteci Gulistan ve Hêro’yu saygıyla anıyor, anılarını kararlı mücadelemizde sürdüreceğimize, hesaplarını soracağımıza söz veriyoruz.

Biz Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) olarak sömürgeci, işgalci, katliamcı tüm güçlere karşı sessiz kalmayacağız.

Faşist AKP-MHP iktidarı bilsin ki, her öldürülenle yeniden daha güçlü ayağa kalkıyoruz!

Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn ölümsüzdür!”