GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de kadınlar İmralı’ya kart gönderdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt ve enternasyonalist kadınlar 8 Mart vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kartpostal gönderdi.

BERLİN KADIN EYLEMİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir araya gelen kadınlar 8 Mart’ı kutladı.

Bu vesileyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesinin bir parçası olan “İmralı’ya 100 bin kart” kampanyası kapsamında İmralı’ya kartlar gönderildi.

Berlin Êzidî Kadın Meclisi ( Binevş Adesa) adına konuşma yapan Nurê Alkiş, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Jin Jiyan Azadi felsefesinin mimarı sayın Abdullah Öcalan için kutlu olsun. Kürt kadınları olarak direnişçi ve mücadeleci Sakine Cansızlara, Berivanlara ve kadın mücadelesinde şehit olan tüm kadınlara minnettarız. 25 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tutsak durumdadır. Önderliğin tutsaklığı bizim tutsaklığı. 8 Mart vesilesiyle Önderliğimize kart gönderiyoruz” dedi.

Enternasyonalist aktivist Celia Castillo,” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kadın özgürlükçü paradigmanın üreticisi, Jin Jiyan Azadî felsefesinin mimarı Rêber Apo’nun gününü kutluyoruz. Rêber Apo’nun özgürlüğünü tüm dünya kadınlarının özgürlüğü olarak düşünüyoruz. Bu nedenle fiziki özgürlüğünü sağlamak için alanlarda olacağız” şeklinde konuştu.

Kartpostallar gönderildikten sonra kadınlar 8 Mart yürüyüşüne katılmak için yürüyüş alanına yöneldi.