‘Bir kadın daha eksilmeyeceğiz!’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında konuşan Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerini önlemek için devletin somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında konuşan Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerini önlemek için devletin somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "8 Mart'a yürüyoruz, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız!" yazılı pankartın yanı sıra, "Algıda seçicilik değil, kadın cinayetleri var", " Yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direniyoruz" ve katledilen kadınların dövizlerini taşıdı. Basın açıklamasında sık sık, "Susma haykır, yaşamak haktır", "Kadın düşmanlarından hesap soracağız", "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attılar.

Basın açıklamasında konuşan Platform Sözcüsü Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerini önlemek için devletin somut adımlar atması gerektiğini söyledi. Kadına karşı suçlarda 'iyi hal', 'saygın tutum', 'haksız tahrik' gibi kabul edilemeyecek ceza indirimlerinin uygulanmaması için yasada tadil önerilerinin yıllardır peşinde olduklarını belirten Sanem, "Dünyanın yarısıyız, her yerdeyiz, bir kadın daha eksilmeyeceğiz. İstediğimiz yerde istediğimiz saatte, istediğimiz giysi ile cinsel saldırı tehdidi olmadan yaşayabilmek için, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direnmeye devam edeceğiz" diyerek İzmirli kadınlara seslendi.

Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı'nı ise "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kadın cinayetlerini önlemek için uzun zamandır çalışmalarını yapıyor. Biz de bu ülkenin kadınları olarak burada olmak zorunluluğunu hissederek destek veriyoruz. 1 buçuk sene önce kadın partisi kurduk ve var olan erkek egemen siyasetçilerle sorunların çözülemeyeceğini meydandadır. Daha önce Kadın Bakanlığı olan bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirdiler. Kadın sorunlarını çözmek istiyorlarsa önce kadından sorumlu bir bakanlık kurmak zorundadırlar" dedi.

Basın açıklaması Melodika Müzik Gurubu'nun seslendirdiği şarkılara kadınların eşlik etmesiyle sona erdi.