Bremen’de Sêvê kadın meclisi ilan edildi

Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan Kürdistanlı kadınlar, ‘Şehîd Sêvê kadın meclisi’ni ilan etti.

Almanya’nın Bremen kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleşen kongrede, kadın meclisi ilan edildi. HDP meclis üyeleri Ayşe Berktay ve Gülsüm Ağaoğlu’nun misafir olarak katıldıkları kongrede yapılan konuşmalarda, kadın örgütlülüğünün önemine dikkat çekildi. Konuşmalarda, kadınların Kürdistan’da devam eden direnişe ve Avrupa’daki eylemlere öncülük ettiklerine dikkat çekildi.

Kongrede konuşan TJK-E Bremen temsilcisi Münevver Azizoğlu, kurulan kadın meclisini, Kürdistan’da devam eden direnişin Avrupa’daki devamı olarak tanımladı.

Konuşmalardan sonra 45 kişilik Sêvê kadın meclisi kuruldu. Meclise 3 kişiden oluşan sözcülük belirlendi. Ayrıca meclis bünyesinde Dışilişkiler, Eğitim, Barış Anneleri ve halkla ilişkiler komisyonları kuruldu.

SAARBRÜCKEN’DE PANEL

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Resist (Direniş) ve Navenda Civaka Demokratik Saarbrücken (NCDK) öncülüğünde ‘Rojava’daki kadın devrimi temalı panel’ Rosa Luxemburg vakfında düzenlendi. Hamburg Rojbin Kadın Meclis üyesi Anja Flach ve NCDK Eşbaşkanı Dilan Akdoğan panelde sunum yaptı.

Demokratik Kültür Toplum Merkezi Eşbaşkanı Dilan Akdoğan, Kuzey Kürdistan’da yaşanan vahşete dikkat çekerek, “Türk devleti, kadın şahsında insanlığı aşağlıyor. Çocuk yaşlı denmeden insanlar katlediliyor” dedi.

Anja Flach ise uzun süre gerilla sahasında kaldığını belirterek, Gerilla hayatından örnekler verdi, “İlk kadın ordulaşmasının eğitim döneminde yer aldım. Erkek egemen sistemine karşı bayağı mücadele verdik. Bu mücadele sayesinde Kürt kadını siyasallaştı. Kürt kadını, verilen mücadeleden dolayı feodal oluşumları aşarak kendisine öz güveni geldi’’ dedi.

Panele Demokratik Kürt Toplum Merkezinin müzik grubundan Arjin Gülbahçe ile Veli Dapar direniş şarkıları ile eşlik ettiler.

...