Brüksel’de 8 Mart etkinliklerinin startı verildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 8 Mart Dünya Emekçi Günü kutlama etkinlikleri bugün saat 12.00 ile 13.30 arasında Place de la Monnaie’de yapılan eylem öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitiren Kürt kadın devrimcilere adandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 8 Mart Dünya Emekçi Günü kutlama etkinlikleri bugün  saat 12.00 ile 13.30 arasında Place de la Monnaie’de yapılan eylem öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitiren Kürt kadın devrimcilere adandı.

Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) de aralarında olduğu 8 Mart Kadın Platformu ve Kürt Kadın Enstitüsü’nün organize ettiği eylemde devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren kadınların fotoğrafları taşındı.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkları gösteren resim, pankart ve dövizlerle sokak sergisi yapıldı ve büyük ilgi ile karşılandı.

Kırmızı tişörtleri ile dikkatleri çeken kadınlar konuşmalarda “Dün birinci dünya savaşında ülkesini Alman işgaline karşı koruyan küçük Isabelle'in rolü ne ise, bugün DAIŞ ve AKP faşizmine karşı mücadele eden Kürt kadının rolü aynıdır...” denildi.