'Bu savaş kadının gücü ile zafere ulaşacak'

Özgürlük hareketinin öncü kadın komutanlardan Cahide Kahraman’ı anlatan mücadele arkadaşı HPG komutanlarından Şilan Çelê, "Cahide heval, özgürlük umuduyla düşmana karşı cesaretli bir şekilde savaşıyordu. Bu savaş kadının gücüyle zafere ulaşacak" dedi.

HPG komutanlarından Şilan Çelê, özgürlük hareketinin öncü kadın komutanlardan Cahide Kahraman’ı anlattı. Mardinli ve yurtsever bir aileye sahip olan komutan Kahraman'ın hem ailesinden, hem de 90’lı yıllardaki serhıldanlardan etkilenerek, PKK’ye katıldığını belirten Çelê, "Cahide yoldaş Mardin’den özgürlük saflarına katılır, Mardin’de bir süre kalarak, düzenlemesi Zagros alanına yapılır. Onu Zagroslarda tanıdım. Arkadaş ortamında yoldaşlarına karşı samimi bir duruşu vardı. Pratik zekasıyla arkadaşlara yardımcı oluyordu, yaşamda ve savaşta büyük rollere üstleniyordu.

Kadın ordulaşması kurulduğunda bütün sıcak duygularıyla karşıladı ve kadın ordulaşmasında büyük rol oynadı. İdeolojik ve askeri tarzıyla katkı sağladı. Kadın ordulaşması tüm kadın yoldaşlarda büyük bir güç açığa çıkardı. Cahide arkadaş kadın ordulaşmasının yarattığı inançla özgürlük saflarındaki arkadaşlara yaklaştı, kendisini ve yoldaşlarını bu güçle eğitmeyi amaç edindi. Buna karşı Önder Apo’ ya karşı her zaman kendisini borçlu hissediyordu. Özgürlük umuduyla düşmana karşı cesaretli bir şekilde savaşıyordu. Bu savaş kadının özgürlük gücüyle zafere ulaşacak" diye konuştu.

CAHİDE YOLDAŞ SÖZÜNE BAĞLI BİRİYDİ

"İnsan inancıyla devrimi gerçekleştirir, Cahide yoldaş bu inançla devrime kendini kattı. Onun, örgüte ve kendine olan inancını örgütteki bütün yoldaşları biliyordu" diyen Şilan Çelê son olarak şunları belirtti: "Nerede komutanlık görevi yapsa oradaki arkadaşların hepsi onu savaş komutanı olarak tanırdı. Bir çalışma yürüttüğünde başarılı bir şekilde yerine getirirdi. Emekçi duruşuyla bütün örgüt çalışmalarında yer alırdı, herkes bu duruşunu kendine örnek alıyordu. Kadın ordulaşması Cahide yoldaş ve onun gibi binlerce kahraman kadın arkadaşlar sayesinde büyük değerler kazandı ve gün geçtikçe, kadın ordulaşması büyüdü.

Cahide yoldaşın soy ismi Kahraman’dı ve gerçekten kahramanca bu savaşa kendini adamıştı. Kadın direniş sembolünün meşalesi olmuştu özgürlük saflarında. Önderliğin bir sözü var, "Savaşan kadın özgürleşir, özgürleşen kadın güzelleşir, güzelleşen kadın sevilir." İşte Cahide yoldaş bu sözün gerçek yolcusudur. Cahide yoldaş silahına ve sözüne bağlı biriydi, en son silahıyla ve sözüyle birlikte büyük mücadele göstererek, özgürlük kervanına katıldı. Cahide yoldaş şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyorum."