Deniz Fırat Kadın Meclisi 2. Kongresini gerçekleştirdi

Aachen'de Deniz Fırat Meclisi 2. Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede yapılan konuşmalarda, "Varlığımızı koruyalım ve özgür yaşam sistemimizi inşa edelim" denildi.

Almanya'nın Aachen kentinde, Deniz Fırat Kadın Meclisi ''Kürt kadınları Önderliğin özgürlüğü için mücadele ediyor'' şiarıyla 2. Kongresini gerçekleştirdi. Aachen Kürt Halk Evi'nde gerçekleşen kongreye 60 kadın katıldı.
Kongre, Paris'te katledilen üç Kürt Kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez şahsında kadın özgürlüğü mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşuyla ve üç kişilik divan kurulunun seçilmesiyle başladı.
Kongrenin açılış konuşmasını eski dönemin sözcüsü Saadet Deniz yaptı. Deniz, geride bırakılan 1.5 yıllık meclis çalışmalarını değerlendirdi. 

ANDOK: KADIN HAREKETİMİZ DÜNYA KADINLARINA ÖRNEK OLDU

Deniz'den sonra kongreye katılan TJK-E Temsilcisi Zelal Andok sürece ilişkin bir değerlendirme yaptı. Andok, şunları söyledi: ''Geride bıraktığımız 2015 yılı hem Kürdistan, hem Ortadoğu, hem de dünyada önemli ve tarihi gelişmelere tanıklık etmiştir. 2015 yılına en önemli damgayı Kürt Özgürlük Mücadelemiz vermiştir. Yine Kürt özgürlük hareketimiz erkek egemenlikli sistemi saldırılarına karşı nasıl örgütlenilmesi ve mücadele edilmesi gerektiğini göstermiştir. Kadın hareketimiz dünya kadınlarına moral kaynağı ve örnek model olmuştur. 2015 yılının Ocak ayında Kobane'nin yine yıl içinde Şengal'in DAİŞ'ten kurtarılması, Rojava ve Şengal'de halkımızın öz yönetimlerini geliştirmesi, öz savunma güçlerini büyütmesi önemli kazanımlar olmuştur. Faşist AKP-Erdoğan hükümetine vurulan darbe olan 7 Haziran seçimlerinde ulaşılan başarı, faşist Türk devletini büyük bir telaşa kaptırmıştır. Mücadelemiz Kürdistan'ın her tarafında kendi öz yönetimlerini oluşturma aşamasına ulaşmıştır. 40 yıllık direnişle Kürt halkının varlığı artık kabul edilmiştir. Reber Apo'nun projesi, AKP hükümetini bir karar ve yol ayrımına getirmiştir. Ya Kürt halkının iradesini kabul edecek, ya da imha etmeyi tercih ederse kaybedecekti. Faşist AKP-Erdoğan hükümeti, ırkçı Ergenekon çeteleriyle uzlaşarak yeni bir savaş konseptini başlatmıştır. Kürt halkına topyekün imha, ezme, çökertme planını devreye koymuştur."

'ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDELİM'

Andok, "AKP faşizmi halkımıza, kadınlarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza alçakça saldırmaktadır" diyerek, şunları da ifade etti: "Öz yönetimlerimize saldıran, insanlarımızı diri diri yakan, katlettiği kadınlarımızın çıplak bedenlerini insanlık dışı uygulamalara uğratan AKP faşizmine karşı Kürt Özgürlük Mücadelemiz büyük bir direniş sergilemektedir. 2016 yılı bu temelde büyük halk ve kadın direnişlerine tanıklık edecektir. Bu vesileyle Seve Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar, Mehmet Tunç şehitlerimizi anıyoruz. İçinden geçtiğimiz süreç halk ve kadınlar olarak özgücümüzle ve irademizle varlığımızı korumak ve özgür yaşam sistemimizi inşa etmemizi gerekli kılmaktadır."
Andok'un açıklamasından sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kadın Özgürlük Mücadelesine ilişkin açıklamaları okundu.
Kongrede, delegelerin oylarıyla yeni dönem yönetimi için 3 sözcü ve 7 komisyondan oluşan 35 kişilik yeni meclis oluşturuldu.
Kongre "Jin, jiyan, azadî" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganlarıyla son buldu.
 

...