‘Devlet tecavüz faillerini koruyor’

TJA ve HDP Kadın Meclisi, Gercüş'te bir çocuğa tecavüzün vahametine dikkat çekerek, devletin tecavüz faillerini koruduğuna dikkat çekti.

Mardin’de Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi bileşenleri, Batman’ın Gercüş ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun çok sayıda kişinin tecavüzüne maruz bırakılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. HDP Mardin İl binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katılırken, “Tecavüz ve katliamlara karşı kendimizi savunuyoruz” Kürtçe yazılı pankartı ve cinsel istismar karşıtı dövizler taşındı. Kadınlar adına HDP İl Yöneticisi Münevver Ölker konuştu.

AKP ve MHP’nin tecavüz ve cinsel istismar olaylarına karşı politik bir yaklaşım sergilediğini belirten Ölker, “İpek Er’e tecavüz eden ölümüne sebep olan uzman çavuş kirli bir zihniyetle cezasızlıkla ödüllendirildi. Mardin’de özel harekat polisi B.K. olayında da aynı politika izlendi. Kürt illerinde taciz ve tecavüzün cezası hukuki bağlamda yok ediliyor” dedi.

Batman Gerçüş’te 27 kişinin karıştığı tecavüz olayının ardından yaşananları hatırlatan Ölker, “8 ay boyunca tecavüz edenlerin soruşturulması nedense cezai bir yaptırımla sonuçlanmaması başlı başına suça ortak olmaktır. Erkek devlet şiddetine, çocuk istismarlarına, taciz ve tecavüzlere hayır diyoruz” ifadelerini kullandı. Kadınlar açıklamalarını sloganlar eşliğinde sonlandırdı.