Tecrit protestoları sürüyor

Almanya’nın birçok kenti ile Hollanda’nın Den Haag kentinde açlık grev ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenlendi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde, Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve gün geçtikçe yükselen açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem yapıldı. Eylemde açlık grevi ve ölüm orucu direnişçileri ile Barış Anneleri selamlandı.

Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi öncülüğünde yapılan eylem, Heinrich-Heine-Platz'da saat 17.00'de saygı duruşuyla başladı. Eyleme katılan kadınlar başına beyaz tülbent takarak Barış Anneleri'nin yanında oldukları mesajını verdi.

Avrupa ülkeleri ve dünya kamuoyunun sessizliğini protesto eden kitle, 7000 insanın dakika dakika ölüme yaklaştığını hatırlatarak  uluslararası kurumları acilen göreve çağırdı.

Eylem boyunca sık sık “Yaşasın zindan direnişleri!”, “Yaşasın annelerin direnişi!”, “yaşasın halkların dayanışması!” sloganları atıldı.

Saat 19.00'da sona eren eylemde çok sayıda bildiri dağıtıldı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde ise tecrit ile Türk devletinin tutsak ailelerine yönelik saldırısını da protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

YJK-E’nin organize ettiği eylemde Bremen HBF önünde bir araya gelen kadınlar, beyaz tülbent takarak eylem yaptı.

Eylemde bildiriler dağıtılırken, açlık grevi direnişlerine ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde de Viyan kadın meclisinin çağrısı ile Bahnhoforplatz'da eylem yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde tecride karşı yürütülen açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin konuşmalar yapıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde ise açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla Lahey Adalet Divanı önünde bir eylem yapıldı. Tecride Karşı Yaşam Platformu’nun çağrısı ile düzenlenen eylemde, hukuksuzluğa karşı sessizlik protesto edildi.

Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde tecride dikkat çekmek ve açlık grevi ile ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla yürütülen eylemler 7’inci haftasında.

St. Jakobi Kilisenin önünde kurulan çadırın çevresinde tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Açlık grevi direnişçileri, fedai eylem gerçekleştiren tutsaklar taşıyan kadınlar beyaz tülbent de takarak, annelere saldırıları kınadı.

Eylem boyunca, “Annelere uzanan ellere kırılsın”, “Her yer zindan, her yer direniş”, “Biji berxwedana zindana”, “Leyla Güven rûmeta me ye”, “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek için eylem düzenlendi. “Tecride karşı yaşam platformu” çağrısı ile düzenlenen eylemde bildiriler dağıtıldı.

Kitle, kamuoyunun duyarsızlığına karşı ses çıkararak protesto etti.