Edremit'te 'Taybet İnan Kreşi' açıldı

Edremit Belediyesi tarafından yapılan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde katledilen Taybet İnan'ın adının verildiği kreş kadınların katılımıyla açıldı.

Edremit Belediyesi tarafından yapılan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde katledilen Taybet İnan'ın adının verildiği kreş kadınların katılımıyla açıldı.

Edremit Belediyesi, Silopi ilçesinde katledilen ve cenazesi bir hafta boyunca sokakta bekletilen 11 çocuk annesi 57 yaşındaki Taybet İnan'ın adını yeni açtığı kreşe verdi. Kreşin açılışına, aralarında HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, KJA aktivistleri, Barış Anneleri İnsiyatifi üyelerinin de olduğu çok sayıda kadın katıldı.

'CENAZESİ DE DİMDİK DURDU!'

Taybet İnan Kreşi'nin açılışında konuşan Özgökçe, devlet güçlerinin genç, kadın yaşlı,çocuk demeden katliamlar gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Özgökçe, "Taybet Ana Kürdistan'da devlettin yürüttüğü vahşetin sembol isimlerinden biri oldu. Cenazesinin alınması engellendi; bir hafta sokakta kurda kuşa yem olacak şekilde karanlık güçlerce bekletildi. Taybet Ana'nın cansız bedenine çocuklarının dahi yaklaşmasına izin verilmeyerek, on metre uzağında izlemesine sebep olan bir vahşeti Kürt halkına yaşattılar. Devlet bu cenazenin altında ezilmiş durumdadır. Taybet Ana'nın cenazesi tüm vahşetin karşısında dimdik durarak Kürt halkına ve Kürt kadınına sembol olmuş durumda" diye konuştu.

Özgökçe ayrıca  Edremit Belediyesi'ni de insani değerlere sahip çıkarak İnan'ın ismini yaşatmak adına böylesi bir çalışma yaptıklarından dolayı kutladı.

Özgökçe'nin konuşmasının ardından Taybet İnan Kreşi'nin açılış kurdelesi Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de katılımıyla kesildi.

Açılışta Barış Anneleri İnİsiyatifi adına konuşan Zekiya Kaya da hiçbir saldırının ve katliamın Kürt halkını özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini belirtti.