Fatma Demir kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Cizre’de yaralı halde mahsur kaldığı evin bodrumunda katledilen Fatma Demir, Savur’da kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Demir’in annesi cenazenin son kez evine getirildiği sırada “Gula min gula Cizîre” diye feryat etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralı halde mahsur kaldığı binanın bodrumunda devlet güçleri tarafından katledilen ve cenazesi ailesi tarafından Urfa’da teşhis edildikten sonra alınan Fatma Demir, Savur’da son yolculuğuna uğurlandı. Akşam saatlerinde getirildiği Kızıltepe Özel İpekyolu Hastanesi Morgu’ndan ailesinin yanı sıra MEYADER, Barış Anneleri Meclisi, DBP ve HDP yöneticileri, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Kızıltepe Belediyesi eşbaşkanları ile çok sayıda kişi tarafından alınan cenaze, konvoy eşliğinde Savur’a bağlı Dêrteyar Mahallesi’ne getirildi. Son kez aile evine götürülen Demir’in cenazesini kadınlar omuzlarında taşırken, annesi “Gula min gula Cizîrê” diye feryat etti. 

CENAZENİN ÖNÜ KESİLDİ

Evden çıkarılan cenazenin önü, mahalle içinde askerler tarafından kesildi. Tabut üzerindeki sarı, kırmızı, yeşil flamayı gerekçe gösteren askerler, cenazenin bu şekilde mezarlığa götürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından ambulansa alınan cenaze mahalle mezarlığına götürüldü. 
Demir’in cenazesi dini vecibelerin ardından dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin işleminin ardından konuşan MEYADER Kızıltepe Yöneticisi Halil Toğuç, Kürt halkının saldırılara karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

'KÜRT HALKI VAZGEÇMEYECEK'

DBP Mardin İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan ise askerlerin cenazeyi engellemesine ilişkin, “Kürt halkının cenazesine karşı tahammülleri olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Ama bunu iyi bilsinler ki, Kürt halkı hiçbir zaman ne kendi davasından ne de mücadelesinden vazgeçecektir. Zaman artık Kürt halkının zamanıdır” dedi. 
HDP Milletvekili Yıldırım ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Böyle bir barbarlığı hiçbir zaman görmedik. Onların zulmü ne Dehaklarda ne de Nemrutlarda yaşanmıştır. Bugün diktatörlük için Kürt halkının kanı akıtılmaktadır. Ama çok iyi bilin ki gençlerimiz bizim onurumuzdur. Onurlu bir geleceği bize hazırlamak için mücadele ediyorlar. Bizler hiçbir zaman onların mücadelesini yerde bırakmayacağız ve onların mücadelesini sürdüreceğiz.” 
Aile adına konuşan Demir’in amcası Şaban Demir ise Demir'in onurlu bir yolda canını feda ettiğini vurguladı. 
Konuşmaların ardından taziye evine geçildi.