Feyli Kürtleri, Bağdat’ta 8 Mart'ı kutladı

Bağdat’ta yaşayan Feyli Kürtleri kadınları, 8 Mart'ı yüzlerce kişinin katıldığı bir şölenle kutladı. 

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yaşayan Feyli Kürtleri kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir şölenle kutladılar. Bağdat’ın Filistin Mahallesi'ndeki Feyhi Cephesi Konferans Salonunda başlayan kutlamayı Feyli Cephesi Kadın Kolları organize etti. Kutlamaya Êzidî Özgürlük Partisi PADE, Özgürlük ve Demokratik Halk Cehpesi gibi örgütler olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti davet edildi. 

'ÖZGÜRLÜK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞALIM'

Etkinlikte konuşan Bağdat Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Feyli Cephesi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Xeyriye Bawer, "Başta yaşadığımız Irak olmak üzere dünyanın tüm kadınlarının özgür olması için daha çok çalışmalıyız. Kadınlar zaten kölelikten kurtulmak ve özgürleşmek için bir mücadele veriyor. Biz bunun için daha çok çalışmalıyız. Kadınlarının yaşamın her alanda daha fazla kendi sesi olması için çalışmalıyız" dedi.

KJK'NİN MESAJU OKUNDU

Demokratik Halk Cephesi Kadın Örgütü adına konuşan Nesrin Ahmed, KJK’nin Feyli kadınlarına gönderdiği mesajı okudu. Mesajda, 122 gündür açlık grevinde olan DTK EşBaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in direnişi, kadın özgürlük mücadelesi için örnek olarak gösterildi. 

Mesajda, Rosa Luxemburg’dan Sakine Cansız, Leyla Kasım’a kadar kadın özgürlüğü için verilen mücadele ve bunun sonucunda ödenen bedeller sıralandı. Mesajda, Türk devleti ve DAİŞ'in kadınlara dönük barbarlığına da dikkat çekildi.

Mesajda ayırca kadın özgürlük ideolojisinin öncüsü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride de dikkat çekildi.

PADE Bağdat Temsilcisi Şeyh Azad'ın konuşmasının ardından kutlama konserle devam etti.