GÖRÜNTÜLÜ

Frankfurt’ta 8 Mart yürüyüşü

Almanya’nın Frankfurt kentinde 8 Mart vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 8 Mart vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Amara Kadın Meclisi, Yeni Kadın ve Sosyalist Kadınlar Birliği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş saat 16:00’da HBF önünde başladı.

Frankfurt, Giessen, Darmstadt, Hanau, Offenbach ve Mainz’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar ve dostlarının katıldığı yürüyüşte, “Saralardan Sêvêlere özgürlüğümüzün garantisi öz savunmamızdır”, “Biji 8 Adarê” pankartı taşındı.

Sık sık, “Biji berxwedana 8e Adarê”, “Dün Roza, bugün Sara”, “Unutmadık, unutmayacağız” sloganları eşliğinde Röber Platz’a kadar yürüdü. Bildirilerin de dağıtıldığı eylem Römer Platz’ta miting ile devam etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından bir konuşma yapan Amara Kadın Meclisi’nden Ruken Karakoç, “Değerli halkımız bugün bizlerin günü. Bugün kadınların isyana başkaldırış günüdür” dedi.

Kürt kadınlarının tüm dünyaya gücünü gösterdiğini de belirten Karakoç, nasıl Rojava devrimi kadın devrimi ise bugün Kuzey Kürdistan’da Sur’da, Cizre’de kadınların barbar Türk devletine karşı büyük bir savaş yürüttüğünü vurguladı.

Avrupa’da olan kadınların da bu mücadeleyi daha çok büyütmek zorunda olduklarını da söyleyen Karakoç, Saraların, Sêvêlerin mücadelesinin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YJK-E adına konuşan Delal Yaman da Kürt kadınının yürüttüğü mücadele ile nasıl yenilmez olduğunu ve cesur olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti. “Sêvêler, Pakizeler, Fatmalar ölümün üzerine korkusuzca yürüdüler” diyen Yaman, onların bu halkın gönlünde taht kurduğunu da söyledi. Yaman, onların bıraktığı onurlu mücadeleyi Kürt kadınlarının sonuna kadar devam ettirmesi gerektiğini de kaydetti.

Mitingde Yeni Kadın, ADHK, SKB ve Hessen Alevi Kadınlar Birliği adına birer konuşma da yapıldı.

Miting konuşmalar ardında “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.