Fransız doktor: Strasbourg’da her an kötü bir gelişme olabilir

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçilerini muayane eden Fransız doktorlar, eylemcilerde görülen semptomların hayati risk oluşturmasından endişe ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde 88’inci günde eylemcilerin sağlık durumları giderek daha endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda.

Bugün eylemcileri muayane eden Fransız acil muayane kabinesi  SOS Medecin’nden bir doktor, eylemcilerin tümünde görülen bazı semptomların oldukça riskli olduğuna dikkati çekti.

Eylemcilerin tümünün tek tek muayene eden ve şuurlarının yerinde olup olmadığını anlamaya çalışan Fransız doktor, acil durumda olan 3 eylemciyi hastaneye kaldırılmaya ikna etmeye çalıştı. Ancak eylemciler tedaviyi reddettiğinden, doktor kendilerini tedaviye zorlayamayacağını söyledi. Eylemcilerden Yüksel Koç, Kerem Solhan ve Kardo Bokani’nin durumu aciliyet arz ediyordu.

NABIZ YÜKSEKLİĞİ KALP KRİZİNE YOL AÇABİLİR!

Eylemcilerin istisnasız tümünde görülen nabız yüksekliğinin kalp krizine yol açmasından endişe ediliyor.

Fransız doktorun ziyaretinden sonra bilgi veren eylemcilerin doktoru Fahrettin Gülşen, şöyle konuştu: “Bugüne kadar tespit ettiğimiz semptomların artık had safhaya ulaştığı, gelen doktorlar tarafından da teyit edildi. Bu semptomların çok tehlikeli bir aşamaya geldiğini ve artık her an daha kötü bir haberle karşılaşabileceğimizi söyledi kendisi. Acilen hastaneye kaldırılması gereken eylemcilerin de tedaviyi reddetmelerinden dolayı da hastaneye sevk edilmeleri mümkün olmadı” diye konuştu.

YETKİLİ KURULUŞLARA DA İLETİLECEK

Gelen sağlık kuruluşu bu durumu bağlı oldukları veya ilişki halinde oldukları  sağlık kuruluşlarına da ileteceklerini söyledi. Dr. Gülşen, SOS Medecin adlı kuruluşun kendileriyle bundan sonra her an iletişim halinde olacaklarını da belirttiler. 

Strasbourg’daki direniş eyleminde yer alan 14 eylemcinin Pazartesi günü yapılan son genel sağlık taramaları sonrasında açıklama yapan Dr. Gülşen, var olan semptomların oldukça tehlikeli bir boyuta ulaştığına dikkati çekmişti.