GÖRÜNTÜLÜ

Kadın gazetecilerin katledilmesine karşı Şehba’da kitlesel yürüyüş

Efrîn ve Şehba Kadın Hareketi öncülüğünde işgalci Türk devletinin gazetecilere yönelik saldırısı, düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi, işgalcilerden hesap sorulacağı vurgulandı.

Efrîn ve Şehba Kadın Hareketi, Kongra Star temsilcileri, Özerk Yönetim’e bağlı kurum temsilcileri dahil yüzlerce Efrîn ve Şehbalı kadının katılımıyla "Gerçeği karartamazsınız, ihanetle de gizleyemezsiniz" sloganıyla kitlesel yürüyüş düzenleyerek, kadın gazetecilerin katledilmesini protesto etti.

Şehba'nın Ehdas ilçesinde bir araya gelen eylemciler, üzerinde katledilen gazeteci Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn’in resimlerinin olduğu ve "Kadın gazetecilerin hedef alınması düşmanın korkusunu ifade ediyor", "İhanete hayır, Türk devletinin terörüne hayır" yazılı pankartlar açıp 4 Nisan Parkı’na kadar yürüdü.

Burada konuşan Efrîn-Şehba Kongra Star Üyesi Rihan Elo, "İki kadın şahsında tüm şehitlerimizi anıyoruz. Buradan direniş sözümüzü yeniliyoruz, şehitlerimizin intikamını alacağız. Barzani ailesinin ihaneti ilk değil. İhanetçilik kanlarında var. Bizler Türk devletinin saldırılarını ve Barzani ailesinin ihanetini kınıyoruz. Saldırılarla gazetecilerin sesini kesemeyecekler” dedi.

Ekonomi ve Tarım Kurulu Eşbaşkanı Zelox Bekir ise, şunları ifade etti: "Tüm şehitlerimizi anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Türk devletinin saldırılarını, KDP ve Barzani ailesinin Türk devletiyle işbirliğini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıların nedeni kadınların özgürlüğünden korkmalarıdır. Kadın gazetecilere yönelik saldırılarla özgür kadının iradesini kıramazlar."