Gelsenkirchen'de '8 Mart' semineri

Gelsenkirchen kentinde düzenlenen 8 Mart seminerinde, kadınlara örgütlenme çağrısı yapıldı.

Almanya‘nın Gelsenkirchen kentinde bulunan Alternative Derneği'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir seminer verildi. 

Almanların da ilgi gösterdiği seminere, yaklaşık 50 kişi katıldı. Seminerde konuşmacı olarak ise Gazeteci Elif Sonzamancı ve Kürt Enstitüsü'nden Aysel Avesta Aydın hazır bulundu.

AYDIN: KÜRT KADINLAR MÜCADELEYİ İLERLETTİ

Aydın, 'Tarihten günümüze kadın ve jineoloji' konulu sunumunda, Kürt kadının feminizmin mirasını da esas alarak, kadın bilimi olan jineolojiyle mücadeleyi farklı bir evreye taşıdığını dile getirdi. Aydın, "Kadının doğasında savaş ve katliamlar yoktur. Kutladığımız bugün için ne bedeller ödendiğini bilmemiz gerekiyor" dedi.

Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu genelindeki katliamlara dikkati çeken Aydın, kadınlara daha çok örgütlenme, meclis, komün ve öz savunmalarını oluşturma görevinin düştüğünü belirtti.

SONZAMANCI: DÜZEN GAZETELERİ KATLİAMI GEÇİŞTİRİYOR

Gazeteci Sonzamancı da 'Kadına şiddet ve medya' konulu bir sunum yaptı. Sonzamancı, "Kadın katliamları düzen gazetelerinin ancak üçüncü sayfalarında yer almakta" dedi. "Her gün kadınlar katlediliyor, tecavüze uğruyor ama medyada ya yer almıyor ya da 'aşk', 'sevgi', 'namus' cinayeti gibi başlıklar ile geçiştiriliyor" diyen Sonzamancı, AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kadını hedef alan sözlerinden örnekler verdi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünden sonra Alternative Derneği yöneticilerinden Ali Mahir Abdik‘in müzik ve şiir dinletisiyle son buldu.