GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla Azadî: YJA Star kadına yönelik şiddetin intikam gücüdür

8 Mart'a ilişkin konuşan YJA Star gerillası Azadî Demhat, YJA Star’ın kadına yönelik şiddetin intikam gücü olduğunu belirterek, “Kadınlara yapılan haksızlığı, adaletsizliği, şiddeti, cinayetleri ve katliamları asla kabul etmiyoruz" dedi.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle milyonlarca kadın Jin Jiyan Azadî sloganıyla alanlara çıkıyor. Kurdistan dağlarında da YJA Star gerillaları işgalci, faşist düşmana karşı direnişini sürdürüyor.

YJA Star gerillalarından Azadî Demhat, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gerilla saflarında yaşanan direnişi anlattı.


Tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak sözlerine başlayan gerilla Azadî Demhat, “8 Mart’ın kadınlar için anlam ve önemini çok iyi biliyoruz. Ataerkil toplumda kadınlara yönelik şiddet, cinayet, katliamlar devam ediyor. Bu nedenle her 8 Mart'ta milyonlarca kadın ataerkil sisteme ve iktidarlara karşı alanlara çıkıyor, haklarını talep ediyor ve seslerini yükseltiyorlar. Hem Kurdistan'da, hem de dünyanın birçok ülkesinde kadınlar Önder Apo'nun felsefesi temelinde özgürlük mücadelesi yürütüyor. Jin Jiyan Azadî artık dünyaya mal oldu ve kadınlar bu sloganı esas alarak mücadele ediyorlar. Bu sloganın yaratıcısı da Rêber Apo’dur. Rêber Apo’nun emekleri sayesinde bugün her alanda irade sahibiyiz.

YJA Star gerillaları olarak eylemlerimizle 8 Mart’ın anlamı için mücadele etmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki halkımız bu eylemlerden güç ve moral alıyor, mücadelesini büyütüyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne sahip çıkmak bizim görevimiz. En büyük çabamız kadına yönelik şiddeti sona erdirmek. Kadınlara yapılan haksızlığı, adaletsizliği, şiddeti, cinayetleri ve katliamları asla kabul etmiyoruz. Her alanda mücadele ederek buna karşı çıkıyoruz. YJA Star kadına yönelik şiddetin intikam gücüdür.

Bu halkın özellikle de kadınların savunma gücü olarak verilen bedellere ve direnişe layık olmaya çalışacağız. Toplumda mücadele eden kadınlar kendilerine güvenmeli, örgütlenmeli ve çalışmalarda yer almalıdır. Amacımız ve hedefimiz 2024 yılında Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü artık güvence altına almaktır. Düşmana karşı eylemlerimiz her geçen gün daha güçlü bir şekilde artacaktır. Bu temelde mücadele alanlarında olan tüm kadınlara başarılar dilerim” diye konuştu.