Goran parlamenteri: Raperin başlatacağımız yalan

Goran Milletvekili Mahmut, 'Raperin başlatılacağı' iddialarını yalanladı. Mahmut, krizden çıkmanın yolu olarak erken seçimi işaret etti.

Goran Hareketi Milletvekili Bahar Mahmut, Goran Hareketi ve PKK’nin Raperin'in yıl dönümünde yeni bir ayaklanma başlatacakları yönündeki haberlerin “tamamen yalan ve çarpıtma” olduğunu belirtti. 

Kürt parti ve örgütlerinin aralarındaki sorunları diyalog yöntemiyle çözmesi gerektiğini söyleyen Mahmut, "Biz bu temelde Kürdistan'ın dört parçasındaki partilerle ilişkiler geliştiriyoruz. Bundan sonra da bunu sürdüreceğiz. Bu tür haberleri yayanlar belli ki bu ilişkilerin gelişmesini istemeyenlerdir" dedi. 

'KÖTÜ AMAÇLAR PEŞİNDELER'

Goran ve PKK’nin Raperin'in yıl dönümünde halkı ayaklandıracağı, ortak askeri güç oluşturacağı yönündeki haberlerin tümüyle yalan olduğunu ifade eden Mahmut, şunları kaydetti: "Bu tür haberleri yayanlar belli ki kötü amaçlar peşindeler. Çünkü tümden yalandan ibaret bilgilerdir. Biz defalarca sorunların çözümü için tüm partilerin ortak bir stratejide bir araya gelmesini istedik. Esas olanın hepimiz açısından ulusal birlik ve ulusal çıkarlar olması gerektiğini her defasında dile getirdik. Yine tek bir partinin tüm iktidarı elinde bulundurmaması gerektiğini, bunun kabul edilemeyeceğini açıkladık.”

'ERKEN SEÇİM KRİZDEN ÇIKIŞI SAĞLAR'

Güney Kürdistan'da her geçen gün derinleşen siyasi ve ekonomik krizden çıkış için erken seçim yapılması gerektiğine dikkati çeken Mahmut, "Mevcut krizin aşılması için erken bir seçime gidilerek hükümetin yeniden

kurulması gerekir. Biz çözüm yöntemi olarak bunu defalarca ifade ettik" diye ekledi.

'İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ'

Kürdistan'ın her yerinde Kürt örgütleri ve partileriyle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceklerini açıklayan

Mahmut, şöyle konuştu:

“Bizim tüm Kürdistan partileriyle, siyasi güçleriyle ilişkimiz var ve biz bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Sadece Güney Kürdistan'da değil, diğer parçalarla da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Ama bu şu anlama gelmiyor ki, biz ortak askeri güç oluşturup güney Kürdistan'da Raperin yapacağız. Bu şekilde ele alınması çarpıtmadır. Halk içinde korku yaratmak istiyorlar. 'Raperin yapacaklar' diyerek ismini verdikleri örgütleri karalamak istiyorlar.”

YNK İLE TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK

Goran Hareketi Milletvekili Bahar Mahmut, dün YNK ile Goran Hareketi arasında gerçekleşen toplantıya ilişkin ise "Bizim YNK ile görüşmelerimiz hep var. Bundan sonra da devam edecek. Bu toplantılarımızda bölgedeki krizlerin aşılması için görüş alış verişinde bulunup çözüm yollarını bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Goran ile YNK'nin dünkü toplantısında şu maddelerde uzlaşı sağlanmıştı:

1-Taraflar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve toplantıların sürekli hale getirilmesi,

2- Debaşan Anlaşması’nın daha işler hale getirilmesi için iki partinin, kendi yönetimlerine çağrıda bulunması,

3- Süleymaniye ve çevresinde bazı partilerin ortalığı karıştırmaya çalıştığı iddiaları taraflarca ortak tutumla reddedildi,

4- İki partinin Irak Parlamentosu’ndaki gruplarının işbirliğini artırması,

5- Parti medyalarının Kürdistan toplumuna ve siyasi sürece uygun bir dil kullanması,

6- Ekonomik ve siyasi sürecin normalleştirilmesi, parlamentonun koşulsuz olarak yeniden işler hale gelmesi ve maaş sorununun çözülmesi için çalışılması.