Güney Kürdistan’da 8 Mart programı açıklandı

Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK), eylem planını açıkladı.

Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Kadın mücadelesinin Clara ve Roza'nın öncülüğünde başladı belirtilen açıklamada, "Leyla Qasım, Zilan ve Viyan'ların mücadelesiyle devam ediyor. Kadın örgütlenmesi sayesinde kadına yönelik her türlü saldırı ve şiddet kırılıyor. Sayın Öcalan'ın ideoloji ve felsefesiyle kadınlar özgürlüğe her gün daha fazla yaklaşıyorlar. Bakur ve Rojava'da kadınların öncülüğü ispatladı ki, kadın öncülüğü dünya sorunlarının çözümünün mayasıdır" denildi.

KADINLARA 8 MART EYLEMLERİNE KARILIM ÇAĞRISI

Federal Güney Kürdistan'da kadının durumuna da dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: "Her nerede yolsuzluklar varsa, bunun en temel nedeni kadın gücüne önem vermemekten kaynaklanmaktadır. Kürdistan Bölgesi'ndeki krizlerin çözümü için de kadınların çözüm projelerine ihtiyaç var. 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle birçok kentte kadınlar olarak eylemler düzenleyeceğiz. Buna göre; 1 Mart'ta Kerkük'ün merkez ve Daquq ilçesinde, 2 Mart'ta Ranya ve Qeladize'de, 5 Mart'ta Kerkük'te, 6 Mart'ta Süleymaniye'nin merkez ve Pencewen ilçesinde, 7 Mart'ta Süleymaniye'nin Derbendixan kazasında, 8 Mart günü de Hewler'de eylem yapılacak. Tüm kadınları 8 Mart eylemlerine güçlü katılmaya çağırıyoruz."