Halep, Şehba, Girê Spî ve Minbic’ta 8 Mart etkinlikleri

Halep’te 8 Mart konulu bir toplantı düzenlenirken, Şehba’da ise Çağın Direnişi Şehitleri’nin mezarları ziyaret edildi. Girê Spî ve Minbic’ta da etkinlikler düzenlendi.

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde Kongreya Star tarafından 8 Mart’a ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıda Eşrefiyê Mahalle Meclisi’nin kadın üyeleri, sivil kurumlar ve siyasi partilerin kadın temsilcileri de katıldı.

Toplantıda Kongreya Star Diplomasi Komitesi yöneticilerinden Leyla Xalid ve Kongreya Star yöneticilerinden Şervîn Delîl, kadının erkek egemen zihniyete karşı mücadelesine ilişkin birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kadın mücadele tarihi temalı sinevizyon gösterimi yapıldı.

ŞEHBA

Kongreya Star ve Şehba Özgür Kadın Birliği üyesi kadınlar, Şehba’daki Çağın Direnişi Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyarette, şehit aileleri de hazır bulundu.

Ziyarette Kongreya Star adına konuşma yapan Fîdan Ebdo, Kuzey ve Doğu Suriye halkının ülke topraklarını koruma adına verdiği mücadeleye dikkat çekti.

Konuşmanın ardından şehitliği ziyaret eden kadınlar, şehit mezarlarına güller bıraktı.

GİRÊ SPÎ

Eyn Îsa Kadın Komitesi tarafından yaklaşan 8 Mart vesilesiyle etkinlik düzenlendi.

Girê Spî Kantonu’na bağlı belde ve ilçelerden çok sayıda kadının hazır bulunduğu etkinlikte, Eyn Îsa İlçe Meclisi adına Sewsen Himêdî ile Kongreya Star Üyesi Rîham El-Selo, Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınların mücadelesine ilişkin birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından etkinlik, halaylarla son buldu.

MINBIC

Minbic Askeri Meclisi tarafından, şehit anneleri ve eşlerinin 8 Mart’ını kutlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Leyla Elî, tüm kadınların ve şehit ailelerinin 8 Mart’ını kutladı, bugünün kadın direnişinin yükseldiği bir gün olduğunu söyledi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Kefaa Elî de etkinlikteki konuşmasında özgürlük şehitlerini andı, mücadelelerinin takipçisi olma sözünü yineledi.

Şehit eşlerine gül dağıtılan etkinlik, halaylarla son buldu.