Halep’teki 8 Mart etkinliğinde işgale tepki

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde yüzlerce kişinin katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde işgalci Türk devletinin saldırıları kınandı.

8 Mart etkinliği mahalleye bağlı Şiqeyf bölgesindeki Newroz Meydanı'nda düzenlendi.

"Özgür kadının iradesiyle soykırım, işgal ve tecrit politikalarını yeneceğiz" sloganıyla yapılan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı

Etkinlikte konuşan Kongra Star Koordinasyon üyesi Fehîma Hemo, Kürt kadınları ile Ortadoğu kadınlarının mücadelesinin "özgür kadınların lideri Abdullah Öcalan" sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

YPJ komutanı Ekin Tolhildan, 8 Mart'ın her türlü ataerkil sisteme karşı mücadele günü olduğunu vurgularken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınların özgürlüğü ve demokratik bir toplumun inşası için mücadele ettiğini kaydetti.

Suriye Kadın Meclisi Halep Şubesi Sözcüsü Heyfa Hesen, devam eden savaş nedeniyle Suriyeli kadınların çok acı çektiğini belirterek, merkezi olmayan çok renkli demokratik bir Suriye'nin kurulması mücadelesinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Halkın Partisi Basın Merkezi Başkanı Necla Faruq, 8 Mart'ın çalışan kadınların mücadelesini temsil ettiğini kaydederken, şehit annelerinin 8 Mart’ını kutladı.

Kutlamada Hilala Zêrin Kadın Kültür Hareketi ve Cemil Horo Merkezi üyeleri sahne aldı.