GÖRÜNTÜLÜ

Halfetili kadınlar kadın merkezinde bir araya geliyor

Halfeti'de DBP'li belediye ilçe genelinde yaşayan kadınların sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki, psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmeti ve mesleki kurs alabilecekleri projeye kapsamında kadın merkezi açıyor.

Halfeti'de DBP'li belediye ilçe genelinde yaşayan kadınların sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki, psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmeti ve mesleki kurs alabilecekleri projeye kapsamında kadın merkezi açıyor.

Kürt, Türk ve Ermenilerin bir arada yaşadıkları Urfa'nın Halfeti ilçesinde DBP'li yerel yönetim, ilçedeki kadınların sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki, psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmetleri ve mesleki kurslar alanında faaliyet yürütebilecekleri bir proje kapsamında kadın merkezi açıyor. Açılacak olan kadın merkezi kadınların kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ve organize edilecek olan faaliyetler ile yaratıcılıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışı yapılarak, kadınların hizmetine sunulacak olan projeye ilişkin Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş bilgi verdi.

KADINLARIN KENDİLERİNİ DAHA RAHAT İFADE EDEBİLECEKLER

Halfeti'nin kırsal bölgelerinde yaşayan kadınların çoğunluğunun sosyal ve ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirten Durmuş, bu nedenle ilçenin kırsal kesimleri başta olmak üzere kadınların kendilerine zaman ayıramadıklarını ve ekonomik olarak kendilerine gider olabilecek olan tüm faaliyetlerden kaçınmakta olduklarını ifade etti. Açılacak olan kadın dayanışma merkezi ile kadınların bu merkez bünyesinde faaliyet yürütecek olan kadın semt pazarı üzerinden bir gelir düzeyine ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Durmuş, "Ayrıca ilçedeki kadınlarımız kadın merkezimizde gerçekleştirilecek olan tüm faaliyetlerin ücretsiz olması da kadınların daha çok bir araya getirecek. Kadın merkezimizin adını da Sara Kadın Merkezi olarak belirledik. Buraya gelecek olan kadınlar kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri bir yaşam alanı bulacaklar. Sara Kadın Merkezi'miz kadınlarımızın merkeze çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri ve aktivitelerden faydalanabilecekleri bir alan olacaktır" dedi.

ÇEŞİTLİ KURSLAR VERİLECEK

Sara Kadın Merkezi'nde kadınların el becerilerini ve yaratıcılığını geliştirecek çalışmaların olacağını belirten Durmuş, böylelikle kadınların hayal güçlerinin zenginleşeceği ve merkezde boyama teknikleri, alet-kalıp hazırlama, kolaj, mask, seramik, ebru ve resim gibi çalışmalar ile bunun ilerletileceğini dile getirdi. Sara Kadın Merkezi'nde çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler ile dil kurslarının da verileceğini kaydeden Durmuş, ayrıca burada erbane, bağlama, gitar, folklor, tiyatro-drama gruplarının da oluşturulacağını söyledi.

'SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERDE YÜRÜTÜLECEK'

Sara Kadın Merkezi'nde kadınların üretimlerinin karşılığını ekonomik olarak alabileceği bir yer olacağını söyleyen Durmuş, yine kadın merkezinden doğru üretici olmak isteyen kadınlar için de kadın el emeği üzerinden açılacak olan dükkanlar ile kadınların el emeklerini kazanca dönüştürebilecekleri dile getirdi. Kadınların Sara Kadın Merkezi'ni kadınların berberlerinde getirdikleri çocuklarının da aktivitelerle zaman geçirirken kendilerinin de hizmetlerden yararlanacağı bir sisteme kavuşturacaklarını ifade eden Durmuş, "Yine ilçemizde kütüphane bulunmamaktadır. Bunun için de Sara Kadın Merkezi’nde bir kütüphane oluşturuyoruz. Bu kütüphanede sağlık ansiklopedileri, kadınların yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamak amacıyla edebi eserler, romanlar, denemeler, kadınların çocuklarının eğitim sürecinde gerekli olabilecek yardımcı ders kitapları, çocuk kitapları, okuma-yazma için ders kitapları bulundurulacak. Ayrıca ilçemizde Sara Kadın Merkezi'nde eğitim odaları da olacak. Bununla da amacımız verilecek olan seminer, panel ve konferanslar için uygun bir ortam yaratmak. Eğitim odasında ayrıca sinema tiyatro ve belgesel gösterimlerinin yapılmasını da amaçlıyoruz" dedi.

'KADINLARA HER ALANDA YARDIM EDİLECEK'

Kadınların toplum baskısı sonucu yaşadığı zorlukları ifade edecekleri ve destek alabilecekleri bir zemini bulamadıklarını dile getiren Durmuş, şöyle devam etti: "Bu kadınlarımızın gittikçe içine kapanarak geleceğe dair umutsuz ve kaygılı birer birey haline getirmektedir. Bu yüzden kadınların yaşamış oldukları sorunları anlatıp çözüm bulabilecekleri, kendilerine zorla dayatılmış yaşam şekilleri yerine, kadının yaratıcılığını esas alan alternatif yaşam alanlarının yaygınlaşması sağlayacak çalışmalar yapılmalıdır. İşte tamda bu ihtiyaç üzerine Halfeti Belediyesi olarak Kadın Politikaları Müdürlüğü'müz öncülüğünde Halfeti genelinde yaşayan kadınlara sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, mesleki kurslar alanında faaliyet yürütmek amacıyla Sara Kadın Merkezi'ni açıyoruz. Kadın merkezimizin açılışını da kadınlar için çok özel bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk getirdik."