GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg-Altona belediyesinde anadil etkinliği düzenlendi

21 Şubat Dünya Anadili Günü vesilesiyle Hamburg-Altona belediyesinde ‘Kimlik ve dil’ konulu bir kültürel etkinlik düzenlendi.

21 Şubat Dünya Anadili Günü vesilesiyle Hamburg-Altona belediyesinde ‘Kimlik ve dil’ konulu bir kültürel etkinlik düzenlendi. Etkinlikte onlarca kurum, kendi anadilleri ve kültürünü tanıttı. Kürtler adına Rojbin Kadın Meclisi bünyesinde faaliyet yürüten Nujiyan derneği üyeleri ve Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin müzik grubu Koma Jiyan katıldı.

Hamburg Uluslararası Ebeveyen İnisyatifi, Sınırsız İş Veren derneği ve Hamburg Türk Öğretmenler derneği tarafından Altona Belediye salonunda düzenlenen etkinlikte, eğitim bilimi uzmanı Professor Dr. Ursula Neumann bir konuşma yaparak, ancak anadilini iyi bilenlerin yabancı bir dili iyi öğrenebilme şansına sahip olduklarına dikkat çekti. İzleyicilere tek tek anadillerini soran profesör Neumann, salonda bulunanların yaklaşık 30 ayrı dile sahip olmalarını büyük bir zenginlik olarak değerlendirdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğin kültür programında Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin müzik grubu Koma Jiyan bir dinletisi sundu.