HDK Kadın Meclisi: 8 Mart yasağını tanımıyoruz; alanlardayız

HDK Kadın Meclisi, AKP'nin 8 Mart etkinliklerine getirdiği yasak kararını tanımadığını açıkladı.

HDP Kadın Meclisi, Urfa, Ankara ve İstanbul'da 8 Mart etkinliklerinin valilik kararlarıyla yasaklamasına ilişkin "Yasağınızı tanımıyoruz" diyerek, kadınların özgürlük ve eşitlik için alanlarda olmaya devam edeceğine vurgu yapıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Urfa, Ankara ve İstanbul'da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin valiliklerce yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Yasağınızı tanımıyoruz, 8 Mart'ta alanlardayız" denildi.  8 Mart'ı yasaklamanın AKP hükümetinin kadın özgürlük mücadelesinin yasak tanımayan direncinden korktuğunun son ilanı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "8 Mart'ı yasaklamak, AKP hükümetinin kadınları susturmaya, boyun eğdirmeye, diz çöktürmeye yönelik politikalarından sadece biridir. 8 Mart'ı yasaklamak, AKP hükümetinin baskıcı anlayışının kadın özgürlük mücadelesine geri adım attırma amaçlarından biridir" diye kaydedildi.

'MEŞRU OLMAYAN SİZSİNİZ!'

Anayasa'nın 34. Maddesi'nde herkesin izinsiz gösteri ve yürüyüş yapma, düzenleme hakkı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Uluslararası hukuk metinlerine göre de barışçıl gösteriler güvenlik dahil hiçbir gerekçeyle engellenemez. Biz, HDP'li kadınlar, bu yasağı tanımıyoruz! Toplanma, konuşma, talep etme, direnme, mücadele etme ve dayanışma hakkı, kısacası onurlu yaşam hakkımızı savunuyoruz. 'Yasal olmayan, meşru olmayan bizim 8 Mart'larınız değil, sizin yasaklarınızdır" denildi.

HDP Kadın Meclisi, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: "Her sene olduğu gibi bu sene de, 8 Mart Haftası'nda Ankara, İstanbul ve Urfa dâhil ülkenin her yerinde alanlarda, meydanlarda, sokaklarda özgürlük ve eşitlik için direnen kadınlar olarak, özgürlük ve eşitlik için direnen kadınlarla yan yana olacağız."