HDP Amed Kadın Meclisi kuruldu

HDP Amed Kadın Meclisi, “Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz, Denizlerin ruhu ile özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla kuruluşunu ilan etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Kadın Meclisi, “Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz, Denizlerin ruhu ile özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla kuruluşunu ilan etti. Bir otelde gerçekleştirilen programa, Tevgera Jinen Azad (TJA), HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun ve Semra Güzel ile çok sayıda kadın katıldı.

Programın yapıldığı konferans salonuna Deniz Poyraz'ın fotoğrafı ile "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz. Denizlerin ruhuyla özgürlüğe yürüyoruz" yazılı pankart asıldı.

Ulusal kıyafetleri ile programa katılan kadınlar çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Programda konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, iktidarın HDP'yi demokratik yollarla yenemediğini dile getirerek, "Derin ve kirli güçlerle başta kadınları ve partimizi hedef almış durumda. Biz kadınlara ‘özgürlük mücadelesini vermeyin, kendi sisteminizi kurmayın, hedef alırız’ diyorlar. İstanbul Sözleşmesinin çekmesini buradan anlıyoruz. Çıkardıkları bu eylem planıyla da eşbaşkanlık sistemimizi hedef alarak, ‘mücadele yürütmeyin’ diyorlar. Erkek egemen zihniyetin, biz kadınlara özgür bir yaşam sunmayacağını biliyoruz. Örgütlülüğümüzle bu barikatları yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi kararından sonra iktidarın, kadın ve çocuk politikaları düşmanlığını göstermeye devam ettiğini dile getiren Ayşe Acar Başaran, "Cinsel istismar suçunda, somut delil aranması için düzenleme yapıldı. Biz çok iyi biliyoruz, tecavüzün somut delili dedikleri şey, kadının beyanı olmayacak. İstismarın, tecavüzün delili olmaz, kadının, çocuğun beyanı esas alınmalıdır. Bu kazanımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar, AKP ve MHP ittifakının ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyor. Kadınlar sadece kendileri için değil, mücadele ederek bu ülkenin siyasetinden kurtulmak için de mücadele ediyor. HDP Kadın Meclisi olarak erk sisteminin yarattığı şiddet, savaş, rant politikasına karşı mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Çözümün kadın ittifakı olduğunu vurgulayan Başaran, şunları belirtti: "Tam da bu nedenle kadın meclisini ilan edeceğiz. Kadınları evlere katmaya çalışanlara karşı Diyarbakır'dan mesajımızı, özgürlüğümüzü büyüterek vereceğiz. Denizlerin ışığıyla bu siyasete ses vereceğiz.”

Konuşmanın ardından kadınlar, "Jin jiyan Azadî" sloganları, alkış ve zılgıt eşliğinde halay çekti.