Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Hewramî Kadın Platformu, Güven’in eylemini selamladı

Güney Kürdistan’da faaliyet yürüten Hewramî Kadın Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e bir mektup göndererek, eylemini selamladı.

Hewramî Kadın Platformu, 126 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e gönderdiği mektubunda, “Hewremanlı kadınlar ve Hewramî Kadın Platformu olarak Leyla Güven ile yoldaşlarının direnişini ve eylemini selamlıyoruz” dedi.

Mektupta devamla şu ifadeler yer aldı: “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması açlık grevi eylemine başlayanların direnişini, kutsal bir mücadele olarak görüyoruz. Leyla Güven’in verdiği mesaj halkımız açısından onurdur.”

Kadın öncülüğünde başlayan bu direnişin gittikçe büyüdüğüne vurgu yapılan mektupta, “Bu, Kürdistan’ın dört parçasında özgürlüğün sesidir. Bu direniş kadınlara özgürlük umudu vermektedir. Bunun için bu direnişi büyütmek için mücadele edilmelidir” diye belirtildi.

Mektup şöyle sonlandı: “Hewramî kadınlar ve Hewramî Kadın Platformu; Osalan, Şaho, Jalanu, Text, Jaweru ve Lehan dağlarından destek ve dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz. Halkımız bu direnişte zafere ulaşana kadar mücadeleden geri adım atmayacağız.”