İsveç'te 'Warşin Kadın Komünü' kuruluşunu ilan etti

İsveç'in Dalarna bölgesindeki Gävle ilinde yaşayan Kürt kadınları, Demokratik Kürt Kadın Meclisi bünyesinde komisyon olarak yürüttükleri mücadeleyi bir üst aşamaya sıçratarak Gävleborg Warşin Kadın Komünü'nün kuruluşunu ilan ettiler.

Kuzey Kürdistan'da özyönetim direnişinde yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlikte kadınlar, Bakur'da YPS-Jin'in öncülük ettiği direnişi ve Rojava'da Türk devletinin tüm bombalamalarına rağmen yeni mevziler kazanan YPG/YPJ savaşçılarını selamladılar.

Son bir yıl içinde yapılan çalışmaların yer aldığı çalışma raporunun okunmasının ardından kadınların örgütlenmesinin önemi üzerinde duruldu. Komün örgütlenmesinin kadınların biliçlenmesini ve iradeleşmesini daha fazla derinleştireceği gibi kadına karşı her türlü baskı, şiddet ve kırıma karşı mücadeleyi yükselteceğine vurgu yapıldı.

Örgütsüz, komünsüz tek bir kadının bile kalmaması gerekliliği üzerinde durulurken önümüzdeki döneme ilişkin yapılması gereken çalışmalar da değerlendirildi.

Gävleborg Warşin Kadın Komünü kendini Örgütlenme ve Halkla ilişkiler Komisyonu,  Dış ilişkiler Komisyonu,  Rojava Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve Genç Kadın Komisyonu olmak üzere 5 komisyon şeklinde örgütledi. Ayrıca komünün amblemi kadınlar tarafından belirlendi. 

Komün sözcülüğüne ise Evin Tak, Halime Aldur ve Sibel Tokat seçildi. Kongre "Biji Serok APO" ve "Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarıyla son buldu.