GÖRÜNTÜLÜ

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi’nden eylem bilançosu

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, 20 Mart’tan bu yana gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

JİNEN TOLHILDÊR EYLEMLERİ

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi birçok kentte düzenledikleri eylemlerde zırhlı araçlar, askeri hedefler ve işbirlikçileri vurduklarını bildirirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle de bir dizi eylemde bulunduklarını duyurdu. 

Bu eylemlerin bilançosu şöyle verildi:

“-20 Mart akşama doğru Qoser'de Newroz'dan sonra gelişen eylemlerde inisiyatifin hedef aldığı bir zırhlı araç ateşe verildi. Ön kısmı yanan zırhlı kullanılamaz hale geldi. 

-27 Mart 2024'de Önder Apo'nun doğum günü vesilesiyle Erzîrom’da faşist işbirlikçilere ait bir aracı ateşe verildi. 

-22 Mart 2024 tarihinde Gever’de uzman çavuşların kaldığı eve yönelik Gever Birimleri olarak yakma eylemi gerçekleştirildi. 

-28 Mart'da İstanbul'un Bağcılar ilçesinde,  30 Mart'ta ise Kağıthane ilçesinde işbirlikçilere yönelik eylemler düzenlendi. İşbirlikçilere ait araçlar ateşe verildi. 

-4 Nisan Önder Apo'nun doğum günü vesilesiyle Mêrdîn'in Qoser ilçesindeki birçok mahallede yazılama eylemi gerçekleştirdi. 

-Mêrdîn'in Qoser ilçesindeki Newroz'da Önderlik ve Mazlum Doğan'a ait fotoğraflar açıldı. 

4 NİSAN KUTLAMALARI

-Gever'de 4 Nisan Önder Apo'nun doğum günü çarşı merkez başta olmak üzere Yeşildere, Esentepe, Yeni Mahalle ve Göngür mahallelerimizde eş zamanlı olarak timlerimiz tarafından coşkulu bir şekilde kutlandı. 4 Nisan gecesi saat 20:00'da timlerimiz tarafından çarşı merkezde 3 noktada havai fişek ile kutlama yapıldı. Bayram yoğunluğu nedeniyle çarşı merkezde bulunan halkımız araçlarla korna ve sloganlar aktararak kutlamalarımıza destek verdi. Yeşildere, Esentepe, Yeni Mahalle, ve Göngür mahallelerimizde eşzamanlı havai fişek ile kutlama yapıldı. Bu mahallelerimizdeki halkımız da aynı şekilde gürültü eylemi yaparak zılgıtlarla eylemlerimize destek vermiştir. Gever'in Cumhuriyet mahallesinde gece 24.00 sularında iki ayrı yere bırakılan yüksek ses sistemimiz ile iki saat boyunca Önder Apo'nun konuşmaları ve şarkıları mahalle halkımıza dinletilmiştir.”

WAN’DAKİ EYLEMLER

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, Wan halkının iradesinin gasp edilmesi girişimine karşı Wan, Colemerg ve Gever'deki bazı eylemleri de üstlendi. 

Açıklamada şu ayrıntılar yer aldı: "Bilindiği gibi Wan'daki siyasi darbeye karşı bütün halkımız ayaklandı. Her yer, her sokak serhildan sokağı haline geldi. Bu vesileyle timlerimiz de sürekli eylem halinde oldu. Altıntepe Mahallesi'nde işgalci kayyumculara ait parka eylem yapıldı. Park tamamen yıkılıp kullanılamaz hale getirildi. 2 Mart gecesi Wan'da olan siyasi darbe girişimine karşı Gever'de çarşı merkezinde barikatlar kurup ateş yakıldı. İşgalci polislerin saldırı sonucuna timlerimiz sert bir şekilde karşılık verdi. İşgalciler EYP ve molotoflarla vuruldu. Sivil halka yönelik saldırı başlatıldı. Park halinde olan arabalar çarşı merkezinde bulunan esnafa karşı plastik mermi ve biber gazı ile saldırıldı. Gever gençliği timlerimizle birlikte sabah saatlerinde kadar Gever çarşı ve merkez olmak üzere Esentepe, Göngür, Cumhuriyet, Yeşildere ve Orman mahallelerinde direnişini sürdürdü.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Gaspçı hırsız ve işbirlikçilere karşı sürekli eylem halinde olalım. İşgalcilere geçit vermeyelim. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bütün gençleri saflarımıza ve eylem alanlarımıza davete ediyoruz"