JXK'den 'Özgür kadın zihniyetini inşa et' konferansı

JXK, "Önder Apo’nun felsefesiyle erkek egemenliğini öldür, özgür kadın zihniyetini inşa et" şiarıyla konferans düzenledi.

JXK, "Önder Apo’nun felsefesiyle erkek egemenliğini öldür, özgür kadın zihniyetini inşa et" şiarıyla Avrupa'da ilk konferansını yaptı.

Köln'deki konferansa Avrupa’nın birçok yerinden kadın örgütleri ve panelist olarak Jinen Ciwanen Azad, Women’s Strıke, Gemeınsam Kâmpfen ve Arran adına katılımlar sağlandı.

Kongre şehitler için saygı duruşması ile başladı. Açılış konuşmasında açlık grevinin önemine dikkat çekildi.

'ÖNEMLİ ROLE SAHİBİZ'

Konferansta şu mesajlar verildi:

TJK-E’den Dilda  Roj: "Şu an bir tarih yaşıyoruz ve tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim şiarı altında buradayız. Özgürleşmenin yolu doğru örgütlenmektir ve kadınlar olarak devrimlerde çok önemli bir role sahibiz. Kemal Pir, Anderea Wolfs, Paramaz, Deniz Karacakil, Alina Sanchez vb. yüzlerce kahramanın bize bıraktığı mirastır.  Leyla Güven karanlıkta  bir ışık yakarak büyük bir görev üstlendi ve biz de bu direnişi en üst düzeyde sahipleneceğiz. 

Artık sözler anlamını yitirmiştir. Fedai eylemler yapanlar, hayatı uğruna ölecek kadar çok seviyorlardı. Her anın çok büyük önemi var eylem zamanıdır."

'AÇLIK GREVİ DİRENİŞİNİ SAHİPLENİYORUZ'

Jinen Ciwanen Azad adına Sidar Faraşin:

"Çok ağır bir süreç geçiyoruz ve bu süreci bir kadın öncülüğünde kıracağız.  Önderlik şahsında insanlık tecrit altındadır. Leyla Güven şahsında binlerce insan açlık grevinde ve biz bu konferansla  bu eylemi genç kadınlar olarak üstleniyoruz.

Eril sistemi kıracağımıza inanıyoruz. Bizim için önemli olan sadece Avrupa değil, Avrupa’dan başlayarak yeni bir dünya, yeni bir yaşam sloganıyla bu konferansı yapacağız."

Konferans sinevizyon gösteri ile devam etti. Konferansın ilk oturumundan sonra Leyla Güven için mektup yazılacak ve bu mektuplar #JXKconference ve #WomenwithLeyla hastagı ile Twitter, Facebook ve Instagram'dan paylaşılacak.

YPJ'DEN MESAJ

Ezda Alkış tarafından okunan YPJ mesajında da şunlar kaydedildi:

"Bu yüzyılda YPJ yeni bir tarih yazmaya başladı ve dünyaya korku salan DAİŞ'i bitiren de Önder Apo'nun felsefesiyle YPJ oldu. Bu kazancı kesinlikle zafere ulaştırmamız gerekiyor. Bu gelişmeler bütün Ortadoğu ve dünyaya bir  mirastır. Hiçbir yüzyıl bu yüzyıl gibi kadın öncülüğünde gelişmedi. 

JXK konferansının genç kadınlar öncülüğünde erkek egemen zihniyetini yıkmak için büyük bir çıkış yapabileceğine inancımız çok yüksektir. Tecridi kıracağımıza, Önderliği özgürleştiriceğimize ve Kürdistan'ı kuracağımıza inanıyoruz."

Program Katalanya, Londra’dan gelen misafirlerle devam ediyor.