Kadınlar 7 bin pankartla direnişe ses olmaya hazırlanıyor

İsviçreli kadınların, açlık grevlerine dikkat çekmek için 6 Nisan’da yapacakları 7 bin pankart eyleminin hazırlığı devam ediyor. Eyleme katılım çağrısı yapan kadınlar, “hep birlikte sessizliği kırabiliriz” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde zindanlar başta olmak üzere birçok merkezde kritik aşamayı aşacak şekilde devam eden açlık grevi direnişlerine uluslararası alandan destek gelmeye devam ediyor.

‘SESİ DUYDUK SIRA BU SESİ DUYURMAKTA’

İsviçreli ve Enternasyonalist Feminist Kadın Hareketleri öncülüğünde açlık grevlerindeki 7 bini aşkın tutsak için 6 Nisan’da “7000 pankart” eylemi gerçekleştirilecek.

“Biz bu direniş sesini duyduk, sıra bu sesi duyurmakta” sloganıyla gerçekleştirilecek eylem kapsamında kadınlar, 6 Nisan’da İsviçre’nin birçok kentinde açlık grevlerine dikkat çeken 7 bin pankart asacak.

‘BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN BİRŞEY YAPIN’

Uluslararası dayanışma ile Leyla Güven ve zindanlar öncülüğünde yürütülen direnişin daha görünür kılınmasına dikkat çeken kadınlar, herkesi 6 Nisan’da gerçekleştirilecek eyleme herkesin bir şekilde katılmasını önemine vurgu yaptı.

“Bir şey olmaz demeyin, bir şey yapın” diyen Kadınlar, “Balkonumuza, evimizin pençelerine, iş yerlerimize, bisikletimize, arabamıza, köprülere, sokaklara kısacası direnişi görünür kılmak için elimizden gelecek her yere pankartımızı asalım. Hepimiz bir şey yaparsak, inanın bu sessizliği kırabiliriz. Biz kadınlar bir oldukça, biz inandıkça, her şeyi değiştirebiliriz” diye mesaj veriyor.

6 Nisan’da yapılacak eylem hazırlığı içerisinde olan kadınlar, birçok kentte devam eden hazırlık çalışmalarından çekilen fotoğrafları ajansımıza ulaştırarak, eyleme katılım çağrısında bulundu. Birçok kentte pankart yapma çalışmaları içerisinde olduklarını dile getiren kadınlar, her alanda büyük bir moralle bu çalışmayı yürüttüklerini ifade etti.