Kadınlar Sêvê, Pakize ve Fatma’nın mezarlarına karanfil bıraktı

Şırnaklı kadınlar sıkıyönetim saldırıları sırasında Silopi’de katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ı mezarları başında andı.

Şırnaklı kadınlar sıkıyönetim saldırıları sırasında Silopi’de katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ı mezarları başında andı.

Şırnaklı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında soykırım saldırılarında Silopi’de katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın mezarlarını ziyaret etti. Bahçelievler Mahallesi’nde bir araya gelen aralarında Fatma Uyar ve Cizre’de katledilen Mehmet Tunç’un annesinin de bulunduğu kadınlar “Jin jiyan azadi”, “Şehit namırın” sloganlarıyla mezarlığa doğru yürüyüşe geçti.

Kadınlar yürüyüşün ardından 3 Kürt kadın siyasetçinin mezarlarına karanfiller bıraktı. Mezarlıkta konuşan Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi üyesi Eda Bazenciroğlu," Katledilen arkadaşlarımızın mücadele bayrağını alarak sonuna kadar direneceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz" dedi.

Katledilen kadın siyasetçiler şahsında katledilen tüm kadınları andıklarını belirten Bazencirlioğlu,"Tekstil işçilerinin yakıldığı günden bu yana maalesef devlet zihniyeti hiç değişmedi. O günlerde fabrikaya kapatılarak yakılan kadınlar bu gün bodrumlarda yakılıyor. Sêvê, Pakize ve Fatma vahşice katledildi. Cizre’de kadın arkadaşlarımızın bedenleri teşhir edildi. Görüyoruz ki kadın üzerinde yürütülen kirli bir politika hakim" dedi.

Anma etkinliği Fatma Uyar'ın babasının katledilen kadın siyasetçiler için yazdığı şiirin okunmasıyla son buldu.