Kadınlar tecride karşı yürüdü, tutsakları selamladı

İstanbul'da kadınlar, polis engeli ve saldırısına rağmen İmralı tecridine karşı yürüdü.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridi protesto etmek ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerini sahiplenmek amacıyla İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Aksaray Meydanı’nda açıklama yapmak istedi.

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekili Dersim Dağ ve çok sayıda kadının katıldığı eylem, polis tarafından engellendi. Polis, kadınları alandan uzaklaştırdı. Polis saldırısına tepki gösteren kadınlar, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (MATUHAY DER) binasına doğru yürüyüşe geçti.

Burada açıklama yapmak isteyen kadınlar, bir kez daha engellendi. Engellemeye tepki gösteren kadınlar, bu kez HDP Fatih İlçe Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçti. HDP Fatih İlçe Örgütü binasına kadar yürüyen kadınlar, burada açıklama yaptı. Polisin “Tecrit ile ilgili açıklama yaptırmayacağız" tehditlerine rağmen HDP Milletvekili Dersim Dağ açıklama yaptı.

'TUTSAKLARA SES VERELİM'

Dağ, tüm ülkede tecrit politikalarının devrede olduğunu söyledi. Tecridin son bulması için herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Dağ, açlık grevi eylemlerinin sürdürüldüğü cezaevlerine ses verilmesi çağrısında bulundu.

GÖZALTI

Alkış ve zılgıtlarla sonlandırılan açıklama sonrası polis kadınlara saldırdı. Bir kişiyi gözaltına almak isteyen polis ile kadınlar arasında tartışma yaşandı. Kadınlar bunun üzerine ilçe binasına geçti. İlçe binasını abluka altına alan polis, HDP Kadıköy İlçe Örgütü yöneticisi Erkin Barın Göylüler'i gözaltına aldı.