KJA 8 Mart programını açıkladı, etkinliklere çağırdı

Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin programını açıklayarak, katılım çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan KJA, "Kürt Kadın Özgürlük Mücadelesi'nin dünya kadınlarına öncülük ettiği, büyük umutlarla ve direniş ruhuyla yeni bir 8 Mart sürecine giriyoruz. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekanda erkek egemen zihniyeti savaşlarıyla, yıkımlarıyla, taciz ve tecavüzleriyle kadın şahsında toplumu soykırıma uğratmakta bir kez daha geri durmamıştır" dedi.
"Toplumsal tarih göstermiştir ki; tüm özgürlüklerin yok edilmesi kadın kimliğinin yok edilmesine, sömürülmesine bağlıdır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi: "Çünkü egemenler,  yaşamın anlam gücü olan kadın kimliği ve kültürünün, toplumsal hakikati açığa çıkarabileceğini çok iyi bilmektedir. Binlerce yıldır fabrikalarda emekçiler yakıldı,ev içinde kadınların emeği hiçleştirildi,toplumsal yaşamda cinsiyetçilik ideolojisiyle kadınlar aşağılandı,tecavüze uğradı,katledildi ve toplum günbegün teslim alınmak istendi."

'AKP VE DAİŞ'E KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTME YILI'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Erkek egemen zihniyetin  son temsilcisi olan  AKP,  kadın katliamlarını teşvik ederek doğallaştırmaya çalışmaktadır. Özellikle Kürdistan'da öz yönetim direnişinin olduğu alanlarda kadın bedeni üzerinde uygulanan faşizan uygulamalar,  Kürt kadını şahsında, tüm Ortadoğu ve dünya kadınlarının özgürlük mücadelesinin kazanımlarını boşa çıkarmayı hedeflemektedir. Son bir yıl içinde bir çok kadının vahşice katledilmesi kadına yönelik yaratılan cinsiyetçi algıları bir kez daha sorgulatmış ve kadınlar öz savunmalarını her alanda esas almayı hedef almıştır.
Tüm toplumsal sömürü biçimleri kadın kimliğiyle  gelişiyorsa yaşamı yeniden özgürlükler temelinde anlamlandırmak da biz kadınların temel sorumluluğu olmaktadır. 2016 yılının 8  Martı'nda zılgıtlarımız, AKP ve DAİŞ vahşetine karşı direnişi yükseltme ve mücadeleyi büyütme yılı olacaktır.
Rojava'da kadın devrimi coşkusuyla başlayan yürüyüş,  bugün de Cizre, Silopi, Nusaybin  ve Sur olmak üzere özyönetim direnişleriyle taçlandırılmıştır. Ekinlerden, Sevêlerle devam eden Kadın Özgürlük yürüyüşü tüm dünya kadınlarının özgürlük mirasına dönüşmüştür.
AKP ve DAİŞ zihniyetine karşı ,örgütlülüğümüzü,mücadele düzeyimizi ve özgürlük sevdamızı hep birlikte alanlarda bir kez daha haykıralım. Acılarımızı,üzüntülerimizi,öfkemizi isyana çevirelim ve isyanımızı özgürlüğümüz için örgütleyelim. Örgütsüz tek bir kadın kalmadığında özgürlüğümüzün yolunu açacak, güneşin sıcaklığıyla yaşamı anlamlı kılacağız."

'KADINLAR ÖNDERLİĞİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DİRENİYOR'

Kürdistan'da ve Ortadoğu'da yükselen kadın mücadelesinin paradigmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, kadın gerçekliğine olan inancı ve bağlılığının belirleyici olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kadın özgürlüğü olmadan toplumun özgürleşmeyeceğini ifade eden Öcalan'ın özgürlüğünün, toplumsal  barışa hizmet edeceği gerçekliğiyle, 8 Mart'ın anlamını güçlendirme ve  mücadeleyi yükseltme kararlılığı ile biz kadınlar her zamankinden daha güçlü karşılayarak alanlarda olacağız" denildi.
"Kahramanca direnerek kendilerini özgür yaşam için feda eden Arinler, Ekinler, Sevêler, Fatmalar Pakizeler 8 Mart'ta özgürlük aşkıyla aramızda olacaklardır" diyen KJA, 'kadınlar önderliği ve özgürlüğü için direniyor' şiarıyla  başlattığı 8 mart etkinliklerine, özgürlükten yana olan tüm kadınları öz direniş ruhuyla katılmaya çağırdı.

PROGRAM

KJA'nın açıkladığı 8 Mart programı ise şöyle:
1. (MART)   SİLOPİ  START
2.( MART)    AĞRI- ERZURUM- ELAZIĞ
3. (MART)  MUŞ- MARAŞ- BİTLİS 
4. (MART)  BİNGÖL- IĞDIR- ARDAHAN
5.( MART)  VAN- BATMAN- ADIYAMAN 
6.( MART)  URFA- DERSİM- KARS- İSTANBUL- İZMİR
7. (MART)  MARDİN- HAKKARİ- SİİRT
8. (MART)  AMED (FİNAL) - ANTEP- MALATYA