KJA Vanlı kadınları 8 Mart'ta alanlara çağırdı

KJA bileşenleri yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, kadınlar ile bir araya gelerek, 8 Mart’a tüm kadınları alanlara çağırdı.

KJA bileşenleri yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, kadınlar ile bir araya gelerek, 8 Mart’a tüm kadınları alanlara çağırdı.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çalışmalarını sürdüren KJA, bu kapsamda mahallelerde düzenlenen toplantılarda kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Altıntepe ve Şehit Fırat mahallelerinde düzenlenen toplantılarda kadınlarla bir araya gelen KJA aktivistleri, kadınlarla genel süreci değerlendirerek 8 Mart etkinliklerine katılma çağrısında bulundu. Altıntepe Taziye Evi'nde  yapılan toplantıya, KJA aktivistleri Beritan Kara, Hatice Akdağ, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, KJA bileşenleri ve kadınlar katıldı.

KARA: KÖLELİĞE KARŞI  ALANLARA

Yapılan saygı duruşunun ardından ilk olarak söz alan DBP KJA Aktivisti Beritan Kara, yaşanan savaşın sadece Sur’da, Cizre’de yaşanmadığını, katliamlara karşı sessizliğin sürmesi halinde savaşın herkesi yakacağını kaydetti. Kürtlerin ağır bir süreçten geçtiğini söyleyen Kara,  “Savaşın en büyük mağduru olan ve barış isteyen kadınlar da sokak ortasında infaz edildi, çıplak bedenleri teşhir edildi.  Çünkü en çok kadın mücadelesinden korkuyorlar. İşte biz kadınlar bu zihniyete karşı mücadele edeceğiz ve güzel günleri hep birlikte getireceğiz, biz kazanacağız. Bu anlamda kadınlara büyük görevler düşüyor. Kadına köleliği dayatan sisteme karşı 8 Mart’tta alanlara çıkalım” ifadelerinde bulundu.

ÖZGÖKÇE: ÖZGÜR DÜNYAYI HEP BİRLİKTE YARATALIM

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili  Bedia Özgökçe’de AKP’nin içeride egemenlik ve dış politikada Rojava Devrimi'ni boğmak için katliamlar yaptığını belirterek, “Bütün dünyanın gözü önünde açıkçabir savaş suçu işleniyor. Devlet hiçbir savaş hukukunu tanımıyor,kadınlar önce katlediliyor bu da yetmiyor bedenleri teşhir ediliyor. Tüm yaşam alanlarımız talan ediliyor. İşte bizde tüm bunlara karşı alanlara çıkmalıyız. Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde görkemli düzenleyeceğimiz görkemli etkinliklere hepimiz katılalım ve eşit ve özgür bir dünyayı hep birlikte yaratalım" dedi.

8 Mart çalışmalarının startını veren KJA Tuşba bileşenleri, DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de kadınlar ile bir araya geldi.