KJK: Önder Apo'nun ideolojisi DAİŞ'i bitirdi

DAİŞ'e karşı zaferi kutlayan KJK, "Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi ve savaşı DAİŞ’i yenilgiye uğrattı. Büyük felaket Kürdistan'da durduruldu" dedi. KJK, "Zaferin gücü ile şimdi Efrîn'in kurtuluşu gündeme girecektir" diye belirtti.

KJK Koordinasyonu, QSD'nin DAİŞ'e karşı zaferine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Zaferi kutlayan KJK'nin açıklaması şöyle:

"QSD, YPG, YPJ güçleri 22 Mart 2019 tarihinde Derazor'da yapılan bir tören ile DAİŞ karşısında zaferlerini ilan ettiler. Böylelikle resmiyette son kalan DAİŞ toprağı da özgürlük güçlerinin eline geçmiş oldu. 2013 yılında ilan edilen,  insanlık değerlerinin düşmanı, vahşi örgüt DAİŞ, büyük bir özgürlük, kahramanlık, emek, fedakârlık ve fedailik ruhu  temelinde yenilgiye uğratıldı. Kürt, Arap, Süryani, Çerkes, Türkmen halklarının birleşik direnişi Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi ve savaşı DAİŞ’i yenilgiye uğrattı. Bu zafer ile yenilen sadece  DAİŞ’in değil, DAİŞ’in en büyük müttefiki, ikiz kardeşi olan AKP’dir. AKP-DAİŞ ittifakı Ortadoğu'da kara faşizmi geliştirmek,  bölge halkları, kültürleri, kadınları büyük bir soykırımda geçirmek ve kendi hegemonyasını geliştirmek istiyordu.

'BÜYÜK FELAKET KÜRDİSTAN'DA DURDURULDU'

İnsanlığın başına gelebilecek en büyük felaket böylelikle Kürdistan topraklarında durdurulmuş ve sonlandırılmış oldu. Eğer DAİŞ Şengal, Kobanê, Halep-Şeyh Maqsut, Rojava ve  Suriye de  yenilgiye uğratılmamış olsa idi, Ortadoğu'da kendisini devletleştirmiş kara faşizm, AKP-DAİŞ ittifakı tüm insanlığın, halkların, kadınların katledilmesi üzerinden  kendisini kurumsallaştırırdı. 

Bu nedenle Derazor'da DAİŞ'e karşı ilan edilen zafer ile başta Şengal'de esir edilen Êzidî kadınların, Êzidî halkımızın olmak üzere Ortadoğu'da bulunan ve bitirilmek istenen tüm halkların, inançların intikamı alınmış oldu ve en önemlisi ise  halkların, kültürlerin, inançların, kadınların  yeniden bu topraklarda özgürce yaşayabilmesinin güçlü zemini yaratıldı. 

Dolayısıyla KJK Koordinasyonu olarak insanlığa, kadınlara, halklara bu büyük zaferi armağan eden QSD, YPG, YPJ güçlerini selamlıyor ve kutluyoruz. DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen tüm özgürlük savaşçılarını anıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu savaşta yaralanan özgürlük savaşçılarını da saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.

Rojava Devrimi'nde YPJ savaşçıları, Arin Mirkan çizgisinde özgürlüğün büyük bir ilham kaynağı olarak kahramanca savaştı. Kadın özgürlük çizgisi temelinde Rojava Devrimi'nin öz savunmasına öncülük edildi. Dünyanın en faşist, soykırımcı, tecavüzcü egemen erkek ordusuna karşı olağanüstü bir direniş ve özgürlük duruşu ile cevap verildi. İlk kez bir savaşta kadınların mağdur değildi; kendini ve ülkesini savundu, savaşa öncülük etti, kadın gerçeği  böylelikle temsil edilmiş oldu. YPJ’nin özgürlük duruşu tüm dünya kadınlarının özgürlük mücadelesi tarihinde  önemli bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç olarak kabul edildi.

YPJ dünyadaki kadınlara kendi öz bilinç, örgütlenme, öz gücüne dayanarak nasıl bir özgürlük duruşu yaratılacağını pratikleştirdi. Dolayısıyla Şengal, Kobanê ve Rojava'da DAİŞ’e karşı gösterilen kadın direnişi tüm dünya kadınlarına büyük bir umut, güç ve moral kaynağı olmayı başarmıştır. YPJ şahsında Kürt kadınlarının Rêber Abdullah Öcalan özgürlük felsefesi temelinde nasıl bir gelişim gösterdiği, özgürlük kişiliğini nasıl yaratabildiğini de tüm dünya anlamış ve görmüş oldu.

Bu zafer ile insanlığın özgürlük temelindeki mücadele ivmesi yükselmiştir. Özgür yaşam idealleri ve pratikleşme zemini güç kazanmıştır. Derazor'da ilanı gerçekleşen zafer Önderliğimizin kadın özgürlüğü öncülüğünde demokratik konfederalizim, demokratik ulus modelinin pratikleşmesi ile nasıl başarılı sonuçlar elde edilebileceğinin göstergesidir. Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Çerkes ve Türkmen halklarının kendi öz yurtlarını  ortak savunmalarıyla birlikte özgür yaşamanın sarsılmaz temelleri oluşturulmuştur.  

DAİŞ'in elinde kalan son resmi kalesi Derazor’un düşmesi DAİŞ’ın tamamıyla sona erdiğini göstermiyor.

'EFRÎN'İN KURTULUŞU GÜNDEME GELECEK'

Şimdi DAİŞ’in en temel yuvalandığı alanlar Türk devletinin kontrolündeki Efrîn, İdlib ve Cerablus'tur. Faşist, soykırımcı Erdoğan iktidarı şimdi buralarda DAİŞ ile birlikte çalışıyor ve Rojava Devrimi'ni bitirmenin en çirkin planlarını yapıyor. Bu nedenle Efrîn özgürleştirilmeden, AKP-MHP iktidarı sona ermeden bölge ve Ortadoğu halklarının hakiki özgürleşmesi gerçekleşemeyecektir. Derazor’da ilan edilen zaferin gücü ile şimdi Efrîn'in kurtuluşu gündeme girecektir."