KJK: Doğuşumuz kutlu olsun

Öcalan'ın doğum günü kutlayan KJK, "Demokratik konfederalizm Önderliğinin doğum günü, kadınların özgürlük doğuşudur diyoruz. Doğuşumuz kutlu olsun" dedi.

KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

KJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Başta kadınların tüm Ortadoğu ve insanlığın özgür yaşamın doğuşu anlamına gelen Önderliğimizin doğum gününü, özgür insan Rêber Apo’ya tüm kadınlara ve Ortadoğu halklarına kutlu olsun. Halkların tarihlerinde hep büyük değişimler vardır. Bu değişimler tarihsel geçiş süreçleri olarak tanımlandığı gibi özgürlüğe yürüyüş ve yeniden doğuş olarak da ele alınır. Bu bir devrim veya küçük bir adım olarak ele alınır. Bu da birden fazla gerçekleşmedir. İşte Önder Apo’nun doğuşu milyonların gerçekleşmesidir. Özgür insanlığın doğuşudur. Özgür kadının doğuşudur. Özgür toplumsallığın doğuşudur. Bugün demokratik modernitenin doğuşu olarak somutlaşmıştır. Kürdistan halkının ve Ortadoğu halkının yaşadığı büyük değişim, toplumsal direniş mücadelesiyle bugün özgürlüğün yürüyüşüne dönüşmüştür. Büyüyerek faşizme karşı direnişle kazanma sürecine girmiştir. Önder Apo’nun bu görkemli direnişiyle başta Ortadoğu, Kürdistan ve dünya halklarının kurtuluşunu, “demokratik ulus paradigmasıyla” enternasyonlist bir mücadeleyle karşılık bulmaktadır. Önder Apo’nun doğuşu tüm halkların, özgür doğuşu olarak da anlam bulmaktadır. Direniş ve zafer hamlesiyle, İnkâra ve soykırım savaşına karşı halkların mücadelesi olarak somutluk bulmaktadır.

HAKİKAT ARAYIŞÇILARININ DOĞUŞU

Önder APO, özgür insanlık için mücadele eden hakikat arayışçılarının yolu ve doğuşu olmuştur. Önderliğimizin kendi tanımıyla, benim üç doğuşum var; birincisi; saygıyla andığımız Üveyş ananın gerçekleştirdiği doğumla, ikincisi Kürt halkını ölüm uykusundan uyandırışıyla, üçüncüsü bu uyanışı büyük bir direniş gerçekliğine dönüştürerek ‘xwebun’ olmayı başarmasından dile gelmiştir. Bu tüm Kürdistan parçalarının bahara duruşu, kimliği, adı ve varlık gerekçesi olmuştur. Bu doğuş özgürlüğünün peşinden dağlara çıkan, savaşan, özgürleşen kadın gerçeğinin doğuşudur. Bu doğuş; köylerden, şehirlerden dağlara. Şehirlerden, köylerden b gün meydanlarda özgürlüğü haykıran özgür ruhlu kadınların öncülüğünde özgür toplum inşası olarak ifadesini bulmaktadır. Önder APO Newrozlaşan halk gerçekliğiyle özgürlüğün, adaletin sesi olarak tarihi güçlü uyanışını gerçekleştirmiştir. Bu doğuşun coşkusuyla tüm kadınları ve tüm insanlığı selamlıyoruz.

Önder APO 21 yy. gibi erkek egemen aklın en dorukta olduğu bir dönem de önce kendini özgürleştirerek tüm toplumumuzu özgürleştirmenin büyük çabasını yürütmüştür. Kadın özgürlük mücadelesine, ideolojik perspektifi, özgür yaşam anlayışı ve mücadele yöntemleri ile hep ışık olmuştur. Önder Apo’nun en görkemli çalışmalarından biri de kadın özgürlüğünü geliştirmek ve kadına biçtiği misyon ve verdiği güçlü bir güvendir. Önder APO kadın özgürlüğüne giden yolu, Kadın Kurtuluş İdeolojisi ile somutlaştırmıştır. Kadın özgürlüğü tüm özgürlüklerin en başında geldiğini tüm dünyaya bu sorunu paradigmasal ele alışıyla özgürlük perspektifini ortaya koymuştur. Kadın özgürlüğü, tüm toplumsal sorunların çözümünde başat bir rol oynamaktadır. Mücadele yöntemlerinin ve tarzının oluşturulmasında Önder APO büyük bir emek vermiş, Öncülük etmiştir.

DEMOKRATİK MODERNİTE ÇİZGİSİ KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Kadın özgürlüğü Önder APO için temel özgürlük ilkesi olduğu gibi, Önderlik karşıtı güçlerde en fazla kadınları hedef alarak özgürlük çizgisini darbelemek istemektedirler. Bugün Rojava Devrimi’yle ‘Kadın fedailiği ve direnişçiliği kadın öncülüğünde, Rojava ‘da gelişen devrimin gerçekliği ve sembolleşmesidir’. Önder Apo’nun direnişi ve sonsuz emeğiyle; kadın öncülüğü ve direnişi, mücadelesi ve dayanışması kazanmaktadır. DAİŞ barbarlığı öncülüğünde gelişen tarihin en kirli ittifakı, vahşi ve insanlık dışı saldırısı kaybetmiştir. Dolayısıyla Erdoğan faşizmi kaybetmiştir. Önder Apo’nun demokratik modernite çizgisi kazanmaya devam etmektedir.

TECRİDİ VE FAŞİZMİ YIKMAK TEMEL GÖREVİMİZ

Tüm halkımızı, halkları,kadınları ve gençleri ; özgürlük ve direniş hamlesini zafere taşımaya ve açlık grevindeki direnişi geliştirmeye ve  zafer hamlesine kesintisiz bir şekilde mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Kadınların ve halkların örgütlü mücadelesiyle; Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız ve Önder APO ile özgür yaşayacağız. Zafer hamlesine Kadınlar olarak yaklaşımımız tecridi ve faşizmi yıkmak temel görevimizdir. Özgürlük ve demokrasi mücadelemizle, faşizme daha toplumsal bir yenilgiyi yaşatmak  olacaktır. Özgürlüğün Önderliğine kavuşacağımız günlerin yakın olduğunu belirtiyoruz. Tecridi kırarak, Toplumsal özgürlüğümüzü direnerek kazanacağız. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanmadan hiçbir özgürlük sağlanamaz. Önderliğimizin özgürlüğü başta kadınlar olmak üzere tüm halkların, toplumsal farklılıkların demokrasi ve özgürlük arayışcılarının özgürlüğe kavuşması olacaktır. Bu mücadele tutumumuz ve duruşumuzla Rêber Apo’nun özgürlüğünü kesinleştirmeye çağırıyoruz. Demokratik konfederalizm Önderliğinin doğum günü, kadınların özgürlük doğuşudur diyoruz.  Doğuşumuz kutlu olsun. Bijî Serok Apo”